Majdnem elhittem, hogy 2018-ban tényleg gyorsan tudok telefonnal jegyet venni a vonatra

A MÁV beharangozta, gyorsan kipróbáltam.

A MÁV-START online jegyértékesítési rendszerét tartalmazó frissített verziót kedd óta tölthetik le az iOS-es (Apple) készüléket használók, az androidosok pedig július közepe óta vehetik igénybe korlátlanul - írják.

Nem elég, hogy a használhatatlan jegyvásárló honlap után végre sikerült előállni egy applikációval, az alkalmazáson keresztül vásárolt jegyekért még 10% kezdvezmény is jár.

Gondoltam, kipróbálom. Az alkmazás természetesen ronda, túlbonyolított. A használatához regisztráció szükséges, ám fiókadatainknál csak a nevünket és az e-mail címünket adhatjuk meg, a többi, előre tudhatóan szükséges dolgot nem.

Jegyvásárláskor viszont kéri a számlázási adatokat névvel, címmel, kedvezményhez születési dátumot, fizetéshez bankkártyaadatokat. Szerencsére elméletileg ezzel így is csak egyszer kell megküzdeni, mert az adatok menthetők, így a következő vásárláskor már nem szükséges újra bepötyögni mindent.

Első próbálkozásra a bankkártyás fizetésig nem jutottam el, mert az alkalmazás a szerződési feltételek megjelenítése előtt kiírta, hogy hiba történt, próbálkozzak később.

Újraindítás után az utazástervező helyett már csak egy fekete képernyő töltődött be.

Második újraindítás után viszont sikerrel jártam!

Szóval 2018 azért még nem érkezett el a MÁV-hoz, de a rutinos vonatozók jól tudják: ami késik...

(Fotó: mav-start.hu, a képen látható utas szerencsésebb volt nálam)