Előválasztás: a Mediánnál Dobrev vezet, Márki-Zay a második, Karácsony messze lemaradva az utolsó

Előválasztás: a Mediánnál Dobrev vezet, Márki-Zay a második, Karácsony messze lemaradva az utolsó

Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója ismertette az ATV Voks című műsorában a cég szerdán megjelenő kutatásának egy részletét, amelyből kiderült, hogy

a második forduló előtt Dobrev Klára vezet (37 %), őt szorosan követi a második helyen Márki-Zay Péter (33 %) és messze lemaradva tőlük Karácsony Gergely az utolsó (24 %).

Hann Endre elmondta, hogy az adatfelvétel október első napjaiban készült, a kutatás részletei a szerdán megjelenő HVG-ben lesznek olvashatóak.

A MSZP és a Párbeszéd delegáltja sem támogatta, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt szerepeljen a szavazólapon

Már hétfőről keddre virradó éjszaka egyhangúan elutasította az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), hogy Karácsony Gergely és Marki-Zay Péter neve egymás mellett szerepeljen az előválasztás második fordulójában a szavazólapon, tehát az MSZP és a Párbeszéd delegáltja sem támogatta a javaslatot - értesült az Alfahír.

A Medián felmérésének eredménye azt követően látott napvilágot, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem tudott megegyezni egymással arról, hogy melyikük lépjen vissza a második fordulóban, így hétfőn bejelentették, hogy azt szeretnék, ha a neveik egymás mellett szerepelnének a szavazólapon a második fordulóban. Ezt a javaslatot azonban már hétfőről keddre virradó éjszaka egyhangúan elutasította az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB). Karácsonyéknak így nem maradt más választása, minthogy az egyiküknek vissza kell lépnie, különben marad a háromszereplős felállás a második fordulóban.