Még titkolják az árát, pedig mi fizettük a karácsonyi kormánypropagandát

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök november végén jelentette be, hogy minden nyugdíja kap karácsonyra 10 ezer forint értékben Erzsébet-utalványt, amit az előzetes tervek szerint a kormányhivatalok alkalmazottainak kellett volna kézbesítenie a 2,8 millió nyugdíjasnak. A nyilvánvalóan képtelen elképzelést elementáris felháborodás követte, így a karácsony előtt egyébként is leterhelt Postára hárult ez a feladat.

Az állami vállalat a kézbesítést darabonként 400 forintért vállalta, az így kialakult 28 milliárd forintos költségből egyébként 25 milliárdot az Országvédelmi Alapból, vagyis a vésztartalékból csoportosítottak át,erre a célra.

Az utalványok mellé levél is járt, amelyben Orbán Viktor kifejezte tiszteletét, egyben szédületes jövőt vizionált a magyar nyugdíjasoknak. Ennek a költségét azonban még nem árulja el a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium.

A Fidesz korábbi frakcióvezetője korábban kijelentette, a Miniszterelnöki Kabinetiroda legfontosabb feladatának azt tartja, hogy 2018 után is Orbán Viktornak hívják a magyar kormányfőt, ennek érdekében folytat közpénzből kampányt a párttársa mellett.