Megduplázta profitját és csúcsévet zárt a Mészáros-féle Opus tavaly

Megduplázta profitját és csúcsévet zárt a Mészáros-féle Opus tavaly

A felcsúti multimilliárdos résztulajdonában lévő Opus Global Nyrt. történelmi csúcsot jelentő, 45 milliárd forintos nettó eredményt produkált 2023-ban.

Egy év alatt megduplázta profitját a Magyarország leggazdagabb embere, a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő Opus Global Nyrt., így történelmi csúcsot jelentő, 45 milliárd forintos nettó eredményt ért el a szintén rekord, 686 milliárd forintos árbevétel mellett. A cégcsoport az éves jelentéssel egy időben közzétette első hosszútávú stratégiáját - jelentette a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Orbán Viktor felcsúti barátjának érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. összes működési bevétele 686 milliárd forint lett 2023-ban, 28,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A konszolidált, összes működési költség növekedése hasonló mértékű volt, csaknem 644 milliárd forintot tett ki – áll a társaság éves jelentésében.

Az üzemi eredmény (EBIT) jelentősen nőtt, a tavalyi évben 42,7 milliárd forintot tett ki. A konszolidált EBITDA pedig 74 milliárd forintról 88 milliárd forintra nőtt 2023-ban. A pénzügyi műveletekből 9,7 milliárd forint pluszt ért el a cégcsoport tavaly.

A vezérigazgató rendkívül nehéz külső körülményekről beszélt

A NER-multimilliárdos büszke lehet, ugyanis az adózott eredmény történelmi csúcsot döntött 2023-ban, 45 milliárd forint lett a profit, duplája az egy évvel korábbinak.

Lélfai Koppány, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója az éves beszámolót értékelve kiemelte: "Minden téren büszkék lehetünk a tavaly elért eredményekre, hiszen a rendkívül nehéz külső körülmények ellenére értek el rekordnak számító árbevételt és nyereséget."

Hozzátette: az OPUS-csoport négy divíziója (ipar, energetika, élelmiszeripar, turizmus) együttesen kiváló évet zárt.

(Címlapkép: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a parlamentben - Béli Balázs/Alfahír)