Meghamisították egyes állami földek privatizációjáról szóló kiírásokat?

A Jobbik feljelentést fog tenni a meghamisított állami földek privatizációjáról szóló kiírások ügyében.

A politikus elképesztőnek nevezte azt, amit a kormány a földügyben művel és határozottan visszautasította a Fidesz vádaskodásait. Mint mondta: folyamatosan hazudnak, csúsztatnak és a Jobbikot is igyekeznek besározni, ezért feljelentést is fognak tenni az ügyben. A nagyobbik kormánypártnak tehát majd a bíróságon kell bizonyítania rágalmait.

A Magyar Zoltán emlékeztetett: pártja amióta az országgyűlésben és az Európa Parlamentben jelen van, folyamatosan fellépett a külföldiek és a spekulánsok földvásárlása ellen. Ezt álláspontja szerint ékesen bizonyítja az általuk, a héten kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítása, a szintén a Jobbik által benyújtott úgynevezett üzemszabályozási törvény, több száz parlamenti felszólalás és tucatnyi sajtótájékoztató. Angyán József korábbi, a földtörvényhez megfogalmazott módosító javaslatait is ismét benyújtották, továbbá az Alaptörvény módisítást is kezdeményezték a magyar föld megvédése érdekében.

Az ellenzéki képviselő pártja nevében ismételten felszólította a kormányt, hogy ne adja el az állami földeket. Hozzátette: azt szeretnék, hogy állami tulajdonban maradjanak ezek a területek és azokat tisztes bérleti díj mellett, helyben élő családi gazdálkodók kapják meg.

Az Agrárkamra elnöke, Györffy Balázs által benyújtott módosító indítvánnyal kapcsolatban megjegezte: azért utasították el tegnap az Országgyűlésben, mert ez a javaslat véleményük szerint nem szól másról, mit hogy a Fidesz összeveszett korábbi kedveltjével és kiadta rá a „kilövési engedélyt”.

A Jobbik feljelentést fog tenni a meghamisított állami földek privatizációjáról szóló kiírások ügyében. Magyar szerint úgy próbálják ezeket a területeket eladni, hogy azok nem valós adatokat tartalmaz. Ilyen módon kívánnak távol tartani egyes vevőket, hogy aztán a saját baráti körüknek jutassák ezeket a földeket.