Megint közbeszerzést nyert: nukleárishulladék-lerakót épít az Orbán vejéhez köthető cég

A cég nyerte meg azt a közbeszerzést, amit a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. írt ki a Bátaapátiban épülő nukleáris hulladéklerakó további építésére. A szerződés értéke 998,5 millió forint.

A West Hungária Bau korábban részt vett a Várkert Bazár felújításában, és a Nemzeti Lovardát is ez a társaság alakíthatja át, Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc polgármesterével, Mészáros Lőrinccel közösen.

A West Hungária Bau a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a férjéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető. A cég vásárolta ki Tiborcz Istvánt abból az Eliosból, amelynek közvilágítás-felújítási megbízásait jelenleg is vizsgálja az Európai Unió csalás elleni hivatala.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete? címmel várt egyértelmű, egyenes válaszokat Orbán Viktortól a hétfői parlamenti ülésen.

„Az ön személyes strómanja Mészáros Lőrinc?” - tette fel a kérdést a Jobbik elnöke. Vona Gábor szerint „a Fidesz a bűnözők pártja, a Fidesz az, akit bűnözők vesznek körül”, és a miniszterelnök "libidóját a pénz mozgatja". Orbán Viktor kitért a válaszadás elől, és azt mondta: „Az én életem egy nyitott könyv.”