Az agrárminiszter szerint a magyar méhészek tudása a sikeres mezőgazdaság alapja

Az agrárminiszter szerint a magyar méhészek tudása a sikeres mezőgazdaság alapja

A magyar méhészek tudása, illetve felelőssége, a méhcsaládokkal végzett tevékenység a sikeres mezőgazdaság alapja, kulcsa, és ezért jár nekik a megkülönböztetett figyelem - közölte Nagy István agrárminiszter szombaton Jászberényben.

Mint arról az MTI beszámolt, Nagy István a 33. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó megnyitóján azt mondta, köszönet illeti a magyar méhésztársadalmat az elmúlt egy év nehézségei, a koronavírus okozta járvány és az időjárási körülmények ellenére tanúsított helytállásért, hiszen a méhészek a beporzás biztosításával és a méztermeléssel olyan nagy szolgálatot tettek a magyar mezőgazdaságnak, ami szerinte pénzben nem kifejezhető.

A magyar méhészek megmutatták, mire képesek, ezért mindent el kell követni annak érdekében, hogy folytathassák tevékenységüket - fogalmazott a tárcavezető.

A Fidelitas gaznak vélte a méhlegelőt, ezért lekaszálták

Budapest baloldali vezetői a közterület gondozására is alkalmatlanok. A parlagon hagyott területeket elnevezték méhlegelőnek, amiket az emberek felháborodása ellenére nem számolnak fel. Úgy döntöttünk, hogy a magasra nőtt gaz-erdőt közösségileg lekaszáljuk! Írta büszkén a Fidelitas Facebook-oldalán, ami „közösségi munkájukat" volt hivatott reklámozni.