Mészáros Lőrinc most épp kábelt fektet

1,3 milliárd pottyan le az R-Kordnak.

Nincs megállás a NER-vonaton, Mészáros Lőrinc egyik zászlóshajója, az R-Kord Kft. most egy 1,3 milliárd forintos megbízást kapott – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából.

A vasútépítési közbeszerzéseken rendre nyertes vállalkozás a GYSEV megbízásából összesen csaknem 41 kilométernyi vonalkábelt vagy vele egyenértékű műanyag szigetelésű kábelt, védőcsöveket valamint erősáramú kábelt kell hogy kicseréljen. A felújítási munkák a Porpác–Csorna vasútvonalat érintik a Beled–Szil-Sopronnémeti, a Répcelak–Beled, a Pósfa–Hegyfalu, az Ölbő-Alsószeleste–Pósfa, a Hegyfalu–Vámoscsalád és a Porpác–Ölbő-Alsószeleste szakaszokon.

A világ legsikeresebb gázszerelőjének cége emellett még a lejárt közmű- és közút keresztezési engedélyeket is meg kell, hogy újíttassa, ezekhez megvalósulási terveket kell készítenie.

A közbeszerzési adatbázisban fellelhető összegezés szerint a Mészáros-cég 91 nap alatt 1 324 098 515 forint plusz áfáért fogja elvégezni az elvárt feladatot. A másik érvényes ajánlattevő, a helyi (bobai) Távték Kft. 133 nap alatt 1 581 828 300 forint plusz áfáért vállalta volna a munkát. A harmadik ajánlattevő a debreceni Tajtavill Kft. és a szombathelyi Vasi Full-Táv Kft. alkotta konzorcium volt. A dokumentum szerint őket azért zárták ki az eljárásból, mert az értékeléshez referenciaként felmutatott szakember személyét az eljárás során megváltoztatták, amit a Közbeszerzési törvény tilt.

Az R-Kord Kft. tavaly több mint duplájára növelte 2016-os forgalmát: a 17 milliárdos árbevétel 36,4 milliárdra nőtt. Ezzel párhuzamosan az adózás előtti eredménye is megduplázódott: 3,8-ról 7,8 milliárdra ugrott. A kft. 43 fizikai munkásának átlagosan bruttó 268 ezer, 88 szellemi dolgozójának pedig átlagosan bruttó 435 ezer forintot fizetett.