Jól van, ma sem maradtunk nyertes Mészáros-közbeszerzés nélkül

Csornán villanyt szerel.

310,5 millió forintért a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft. és a székesfehérvári Fehérvill-ám Kft. végezheti el Csorna vasútállomásának felsővezeték-rekonstrukciós munkáit a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. számára – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő pénteki számában. A pályázaton ezen a konzorciumon kívül más nem indult.

A munkára egyszer már kiírtak közbeszerzési pályázatot, az azonban eredménytelenül zárult, mert a Mészáros-cég vezette konzorcium az ajánlati kötöttség ellenére visszavonta ajánlatát. Most azonban – ugyancsak egyedüli indulóként egészen pontosan 310 489 190 forint ütheti a Mészáros-cég markát.

A közbeszerzési adatbázisban fellelhető szerződés szerint a munkát november végétől jövő március végéig tervezik elvégezni, a végső határidő a szerződés hatálybalépésétől számított 242. nap (ez jövő június végére esik).

A munkák eredetileg becsült értékét most nem tették közzé. Az R-Kord a héten egyszer már nyert nagy összegű vasútépítést, akkor több mint duplájára emelkedett az eredetileg becsült költség.

3,8 milliárdos vasútépítést nyert Mészáros. Laza 8,7 millárdért!

Csaknem 8,7 milliárd forintért nyerte meg a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. által 3,5 milliárd forintra becsült munkát a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft. és a V-Híd Zrt. alkotta konzorcium - jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában. A feladat egyszerűnek tűnik: össze kell kötni Érd alsó és Érd vasútállomását.