Családi kör: Mészárős Lőrinc balatoni szállodáját a milliárdos gyermekei újították fel, állami támogatásból

Családi kör: Mészárős Lőrinc balatoni szállodáját a milliárdos gyermekei újították fel, állami támogatásból

A Hunguest Hotels Zrt. a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiosztott vissza nem térítendő állami támogatást is felhasználva a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel újíttathatta fel a szállodáját Balatonalmádiban - szúrta ki a 444.hu.

A lap kiemeli, mindez azért érdekes, mert

a Hunguest Mészáros Lőrinc, míg a Fejér-B.Á.L. a leggazdagabb magyar gyerekeinek érdekeltsége, így családi hálón belül maradhattak a részben közpénzből finanszírozott felújítás költségei. 

A szállodacég még június 1-jén jelentette be, hogy teljes körű felújítást követően újra kinyit a 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező hotel.

A szállodalánc egyik fontos tagjának számító Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Magyar Turisztikai Ügynökség által gründolt Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás, vagyis a teljes beruházás 4 milliárd forintba került.

A cég referenciái között szereplő videóban is reklámozza az által végzett balatonalmádi Hunguest-szálloda felújítását:

Közbeszerzés egyébként nem volt.

Az ügy további pikantériája, hogy szeptemberben a Fidesz-KDNP kétnapos frakciószövetségi ülését éppen itt tartották, ahol többek között eldöntötték, hogy nemzeti konzultációt indítanak a brüsszeli szankciókról.