Mészáros Lőrinc újra bevásárolt a hatvanpusztai Orbán-majorság mellett

A majorság Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja nevén van, de Mészáros Lőrinc bérli.

Kedden reggel, mintegy tíz perc alatt, óriási sajtóérdeklődés mellett keltek el egy székesfehérvári árverésen a hatvanpusztai majorság közelében lévő alcsútdobozi földek – számol be a Magyar Nemzet. A győztes az RTL Klubnak azt mondta, Mészáros Lőrincnek licitált. Az Együtt demonstrációt szervezett az árverés helyszíne elé.

„Azért jöttünk ide, a székesfehérvári kormányhivatalhoz, hogy megtudjuk, ki lesz Orbán Viktor új szomszédja”

- jelentette be Juhász Péter, az Együtt politikusa. Korábban azt mondta, hogy Hatvanpusztán tartottak már kormányülést, illetve közölte azt is, hogy rendszeresen felbukkannak itt az Orbán-család autói is. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke az árverést megelőző sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, azért jöttek el tiltakozni, hogy megtudják ki lesz a kormányfő „új strómanja”.

Juhász Péter azt is követelte:

Orbán Viktor álljon elő, és mondja meg, hogy életvitelszerűen hol lakik, mert szerinte az biztos, hogy a budai Cinege utcában nem, és a felcsúti házában sem.

Továbbá azt is kérte: a miniszterelnök valljon színt, hogy miképpen tett szert mesés vagyonára.

„Az óriási sajtóérdeklődés mellett lezajlott liciten végül egyetlen érvényes regisztráció és egyetlen érvényes ajánlat érkezett az első, harminchat hektáros területre, egy ügyvédtől. A földterület körülbelül tíz perc alatt elkelt”

- írja a Magyar Nemzet.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete? címmel tett fel kérdést Orbán Viktornak a múlt hét hétfői parlamenti ülésen.

„Az ön személyes strómanja Mészáros Lőrinc?”

- szegezte a miniszterelnöknek a kérdést a Jobbik elnöke. Vona Gábor szerint „a Fidesz a bűnözők pártja, a Fidesz az, akit bűnözők vesznek körül”, és a miniszterelnök "libidóját a pénz mozgatja". Orbán Viktor kitért a válaszadás elől, és azt mondta: „Az én életem egy nyitott könyv.”