Elengedte a rendőrség Platinit

Elengedte a rendőrség Platinit

Az UEFA korábbi elnöke nem érti, hogy egyáltalán miért vették őrizetbe.

Szerda hajnalban elhagyta a francia rendőrség Korrupcióellenes Hivatalának épületét Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke, akit kedden hallgattak ki a 2022-es, végül Katarnak ítélt világbajnokság helyszínének kijelölése során felmerült korrupció és megvesztegetés gyanúja miatt zajló nyomozás részeként – írja az MTI.

Kedden a Mediapart és a Le Monde honlapján jelent meg először, hogy őrizetbe vették Platinit.
Platini ügyvédje ugyanakkor kedden az nyilatkozta, hogy a sportvezetőt csupán tanúként hallgatják ki a nyomozóhatóságok. Azt mondta, hogy Platini magabiztosan válaszolt a kérdésekre, nyugodtan, pontosan fejezte ki magát, vallomása - amelyben tagadta a gyanúsításban szereplő vádakat - hasznos volt kihallgatói számára. Platini szerdán a rá váró riportereknek azt mondta, a kihallgatás hosszú volt.

„Nyilvánvaló, hogy elhúzódott, hiszen kérdeztek a 2016-os Európa-bajnoksággal, a tavalyi oroszországi világbajnoksággal, a 2022-es katari vb-vel, a Paris Saint-Germainnel és a nemzetközi szövetséggel kapcsolatban is. Minden kérdésükre nyugodtan válaszoltam, miközben változatlanul nem értem, hogy miért rendeltek ide engem”

- jelentette ki a sportvezető.

Frissítés:

Az ügyészek szerda délelőtt közölték, hogy nem indítanak eljárást Platini ellen, a nyomozás a 2022-es vb helyszínének kijelölésével kapcsolatban azonban tovább folytatódik.