Miért titkolóznak a fideszesek Quaestor-ügyben?

Egyre bizonyosabbá válik, hogy a Fidesznek súlyos titkai vannak a Quaestor-ügyben - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Volner emlékeztetett: Orbán Viktor mindmáig nem szólította fel a Fidesz képviselőit arra, hogy más pártokhoz hasonlóan ők is nyilatkozzanak büntetőjogi felelősségük tudatában arról, hogy az utolsó időszakban a cég bedőlése előtt nem mentettek-e ki bennfentes információk alapján pénzt ha brókercégtől.

Volner szerint felvetődik a kérdés, hogy vajon mennyi pénzt vehettek ki az utolsó pillanatokban a Fidesz politikusai, ha még arra sem hajlandóak, hogy úgy nyugtassák meg a közvéleményt, és tegyék elfogadottá a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását, hogy nyilatkoznak a kérdésben.

A politikus szerint fontos látni, hogy a Quaestor esetében egy olyan érdekcsoportról van szó, amely mind a szocialista-, mind a Fidesz-kormányokkal jó kapcsolatot ápolt, a cég Fidesz-közelisége pedig egyértelműen tetten érhető, hiszen vezetője, Tarsoly Csaba rendszeresen Orbánnal nézett futballmérkőzéseket, és jó üzleti, valamint baráti kapcsolatot ápolt vezető fideszes politikusokkal. Közben látható, hogy miközben a kormány a Quaestornál ötszörösére emelte a befektető-védelmi határt és 30 millió forintig teljes kártalanításban részesítette az ügyfeleket, addig a többi brókercég ügyfeleit bajban hagyta.

Vajon minek köszönhető ez a kivételezés, ha nem annak, hogy a Fidesz politikusainak titkolnivalójuk van? Mikor fogja Orbán Viktor felszólítani a Fidesz politikusait arra, hogy nyilatkozzanak? - tette fel kérdéseit Volner.