Mégis meghívta a kormány a pedofíliát védelmező, apácaruhában pózoló Milo-t

"Régivágású kereszténydemokráciát építünk."

Milo a Day for Freedom nevű londoni radikális jobboldali rendezvényen jelentette be, hogy 

"a hónap végére az Orbán-kormány meghívására Budapestre utazom előadást tartani."

A 444 kérdésére megerősítette, hogy egy "nyilvános rendezvényen" fog felszólalni. Milo szerint sokan "modellként tekintenek Magyarországra", mert szembeszegül az "Európai Unió néhány parancsának."

Tavaly év végén okozott komoly botrányt, hogy a

"jobboldali" trollt a Schmidt Mária nevével fémjelzett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány meghívta a január közepére tervezett "Európa jövője" című V4-es partnerországokkal közösen szervezett konferenciára.

Az országos felháborodás hatására a programtervet egyszer csak lekapták a rendezvény honlapjáról. Végül a konferenciát, arra hivatkozva, hogy "a választások pártpolitikai harcának, küzdelmeinek része lett", végül április 8-a utánra halasztották.

A választások után merik csak megrendezni a V4-es konferenciát, amelyen Milo adott volna elő

A pedofíliát védelmébe vevő, karácsonykor apácaruhában pózolva boldog karácsonyt kívánó "jobboldali" trollt az "Európa jövője" című V4-es konferenciára hívták meg. A rendezvényt január 23-án nyitották volna meg Yiannopoulos előadásával, aki az országos felháborodás hatására végül kikerült a hivatalos programból, ám a meghívást így sem mondták vissza, a beszédre a konferencia keretein kívül került volna sor.

Yiannopoulos mostani bejelentése alapján május végén fogják megtartani, és végül csakazértis meghívják rá a blogert. Milo az elmúlt években a liberális bevándorlás-és kultúrpolitika harcias bírálójaként tett szert komoly ismertségre Amerikában, majd szerte a világon. Magyarországi meghívása ugyanakkor kiverte a biztosítékot konzervatív körökben is. Ennek fő oka, hogy egy interjúban a "pedofília fogalmának félreértéséről" értekezett.

„Félreértitek a pedofília fogalmát. A pedofília nem azt jelenti, hogy szexuálisan vonzódsz egy 13 éveshez, aki testileg érett. A pedofília azt jelenti, hogy gyerekekhez vonzódsz, akik még nem érték el a pubertást. A melegek világában fiatalabb fiúk és idősebb férfiak közötti kapcsolat nagyon pozitív tapasztalat lehet, ha konszenzuális kapcsolatról van szó.”

 - fogalmazott Yiannopoulos. Ezek után kirúgták a Trumpot támogató, népszerű Breitbart hírportáltól, és kegyvesztett lett az amerikai konzervatív körökben.

Nem ez volt az egyetlen, széles körben megütközést keltő megnyilvánulása. Egy alkalommal így utasította vissza a rasszizmus vádját:

"Hány fekete faszt kell még leszopnom ahhoz, hogy ne nevezzenek neonácinak?"

Karácsonykor azzal keltett nem kis botrányt, hogy egy olyan képpel kívánt boldog karácsonyt Facebook-os követőinek, amelyen apácává fotósoppolva volt látható, a következő, félreérthetetlenül obszcén megjegyzéssel: 

"Két dolog miatt térdelek le"

Az apácaruha, valamint az ima és az orális szex szintre helyezése még egyébként lelkes rajongótáborának jjelentős részét is kiakasztotta. A legjellemzőbb talán az a hozzászólás volt, amelyben arra figyelmeztették:

"Vegyél vissza, Milo! Sok igazságot kimondasz, de ez nem ad neked szabad felhatalmazást a blaszfémiára"

Nos, úgy tűnik, Schmidt Máriáék szerint igen. 

Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke januárban beadványban kérte a külügyminiszter személyes közbenjárását, hogy 

"a szervezők a programot az Alaptörvényben foglalt értékek fokozott figyelembevételével állítsák össze, őrültek szerepeltetésére pedig ne áldozzanak közpénzt."