Mindenkit megpróbált kirabolni, aki szembe jött?

A fiatal férfi némi túlzással minden szembejövőt megpróbált kirabolni Debrecenben, vasárnap hajnalban. Először egy férfit fenyegetett meg, majd rabolt ki, itt pénzt, sapkát és mobiltelefont zsákmányolt. Ezt követően pedig egy fiatal párral próbálkozott, de azok nem ijedtek meg tőle és ellenálltak. Az ifjú útonálló szerencsére nem sokáig örvendezhetett zsákmányának, a rendőrök hamar elkapták, előzetes letartóztatásban várja a tavaszt, rablással vádolják.

A police.hu beszámolója szerint vasárnap hajnalban Debrecen, Piac utca és Kossuth utca kereszteződésében egy fiatal fiú odalépett egy férfihez, akit megfenyegetett. A fiú közölte a sértettel, hogy addig adjon neki a férfi 500 Forintot, amíg elszámol ötig, mert ha nem akkor megüti. A 41 éves sértett ennek hatására átadta a fiúnak a pénzt, aki további 500 Forintot követelt tőle, és ismét ütéssel fenyegette a férfit. Az áldozat félelmében átadta az újabb összeget, majd a fiú ezután már a férfi sapkáját is követelte, amit szintén megkapott. A fiú ezután átkutatta a sértett zsebeit is, amelyből kivett egy mobiltelefont, majd azzal a helyszínről távozott. A sértett a bűncselekményről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

Nem sokkal később Debrecen, Kossuth utcai buszmegállóban leült két fiatal mellé a padra, majd átkarolta a fiút, akitől kért 200 Forintot. Miután a fiú a kérésnek nem tett eleget, a fiatalkorú már követelni kezdte a pénzt. A sértett ellenkezett, ekkor a tettes követelni kezdte a fiú kabátját is, amit meg is ragadott, azonban az áldozat védekezett és nem hagyta, hogy a fiú elvegye azt tőle. Az elkövető ezután a sértett sapkáját vagy sálját akarta megszerezni. A sapkát le is vette a sértett fejéről, ő azonban azt visszaszerezte, majd a barátnője szólt, hogy értesíti a rendőrséget. A fiatalkorú ezt meghallotta és elszaladt.

A járőrök a korábbi bejelentés alapján ekkor már a helyszín közelében tartózkodtak és a Kossuth utcában meglátták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiút, aki az egyenruhások láttán a Klaipeda utca irányába menekült. A rendőrök a fiatalkorút elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. Az igazoltatása során kiderült, hogy a fiút a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözte. A nyomozók a 17 éves hajdúhadházi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.