Mindent a fogszabályozás lehetőségeiről (x)

Mindent a fogszabályozás lehetőségeiről (x)

A fogszabályozás felnőttként speciális igényekkel járhat, de megvalósítható.

A fogszabályozás tipikusan olyan témakör, amelyet vagy nagy ívből elkerül valaki, vagy már az első adandó alkalommal utánajár annak, hogy hogyan is tudná megigazítani a fogsorát. Felnőttként ez speciális igényekkel járhat, de természetesen megvalósítható.

Ez a típus szabadságot adhat

Egy bizonyos kor felett előfordulhat, hogy kellemetlenül érint minket, ha nem kifogástalan a fogsorunk. Olyan munkák során, ahol központi szerepet kap a személyes kommunikáció, vagy egy fontos randevú esetén, amelyhez nagy reményeket fűzünk, feszélyezhet, ha nem állnak szabályosan a fogaink. A Damon önligírozó fogszabályzó lehetővé teszi, hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenség árán tudjuk helyrehozni a mosolyunkat.

A Clinident szolgáltatásai között ezt is megtalálhatjuk, amely azoknak ajánlott, akik több szabadságot szeretnének élvezni a fogszabályozás ideje alatt. A készülék a felépítéséből adódóan sokkal lágyabb, fog- és csontbarát biológiai erőkkel működik. Ettől függetlenül a hatása nem marad el, csupán kisebb megterhelés árán is mozgathatóvá válnak a fogak még akár felnőtt korban is.

Az önligírozó verzió komfortos viseletet biztosít és minimális alkatrésszel operál, tehát a szájhigiénia megvalósítása is könnyebb. Továbbá nem kell olyan sűrű rendelői látogatásokkal számolni, mivel a megszokott 4 hetes kontroll helyet 6-8 hétre is kitolható az állítás, ezzel pedig pénzt és időt egyaránt spórolhatunk.

Kinek ajánlott az állandó fogszabályzó?

Nem túl ritka eset, hogy valaki harapási problémákkal és eltérésekkel küzd, amely kezelése rendkívül lényeges, ugyanis számos negatív élménytől menthet meg. Ennél a panasznál leggyakrabban az állandó fogszabályozó kerül a porondra. Segítségével kiegyensúlyozottabbá válhat a harapás, mely révén megelőzhetjük a fogak túlterhelődését, és a sérülések kockázata is mérsékelhető.

Sokan igyekeznek elkerülni a fogszabályozást, ezért inkább a koronák mellett teszik le a voksukat. Habár a korona élettartama viszonylag hosszú, hátránya az állandó fogszabályzókkal szemben, hogy a felhelyezéshez muszáj lecsiszolni a fogakat. Ezt a műveletet pedig a korona típusától függően bizonyos időközönként meg is kell ismételni.

Az állandó fogszabályzó alkalmazása nem korlátozódik egy kifejezett korcsoportra, viszont az az általános javaslat, hogy gyerekeknél érdemes megvárni a fogváltás végét.

Az otthoni kezelés sokat számít

A maximális hatás elérése érdekében javasolt naponta kétszer két percig fogat mosni, és gyakorolni a fogszabályzókhoz kifejlesztett fogmosási technikát. Emellett nem feledkezhetünk meg a fogselyem és fogköztisztító napi használatáról sem, illetve a fogkefét is tanácsos három havonta lecserélni.

A fogszabályozós kontroll időpontokon illik megjelenni, ezenfelül pedig jó, ha megfontoljuk a fogkő-eltávolítást vagy az irányított biofilm technológiás fogtisztítást. Ha megérett bennünk a fogszabályozás iránti gondolat, mindenképp keressünk fel egy megbízható klinikát!