Mindent meg kell tenni a biztonságos tömegközlekedésért

Az ellenzéki politikus azt mondta, a váratlan leállások mindennapossá váltak a 3-as metró vonalán, hétfőn személyi sérüléssel is járó koccanásos baleset történt a 2-es metró vonalán, valamint a 4-es metró vonalán is volt nemrég egy nem várt leállás. Tokody Marcell szerint ezek alapján felvetődik annak a lehetősége, hogy esetleg nincs meg a kellő forrás a biztonságos közlekedés biztosítására Budapesten.

A Jobbik szerint meg kell vizsgálni, hogy megtörténtek-e a lehető legmegfelelőbb biztonsági intézkedések. Például a 2-es metró esetében beszerezték-e a csúszás megakadályozására alkalmas szoftvert, illetve berendezéseket, amik szükségesek a hétfőihez hasonló balesetek elkerülése érdekében? - tette fel a kérdést Tokody Marcell. Hangsúlyozta azt is, hogy haladéktalanul meg kell kezdeni a 3-as metró felújítását.

Közölte, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésére a 3-as metró felújítása kapcsán benyújtott egy vizsgálóbizottság felállítását célzó előterjesztést, mert szeretnék látni, hogy kik miatt húzódik a metróvonal felújításának megkezdése.