Jól sikerült a mozgósítás! Túllépte az 1 milliót a Minority Safepack támogatóinak száma

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) összesítése szerint átlépte az egymilliós küszöbértéket a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés támogatóinak a száma - írta az MTI.

Csendes december 5-e fenyeget

Két nappal Vona Gábor után loholva Orbán Viktor is aláírta a határon túli magyarok jogainak szélesítését követelő kezdeményezést. Ez tök jó. Még jobb lenne, ha az elmúlt hónapokban a kamukonzultációra és a Soros-plakátokra kiszórt közpénz milliárdoknak legalább egy töredékét erre az ügyre fordították volna.

A FUEN csütörtöki közleményében figyelmeztetett: az egymilliós számot becslésnek kell tekinteni, hiszen ez az online aláírásokból, és a FUEN tagszervezetei által lejelentett, papíron gyűjtött aláírások összesítéséből származik. A szervezet fontosnak tartotta az aláírásgyűjtés folytatását az április 3-án éjfélkor lejáró határidőig. "Csak akkor lehet biztos a Minority SafePack kampány sikere, ha kényelmesen túllépjük az egymilliós határt" - áll a közleményben.

A Minority SafePack célja, hogy az Európai Unió jogi lépéseket tegyen a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó emberek védelmének javítása, az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése érdekében. Az egymillió aláírásnak az unió hét tagállamából kell összegyűlnie.