Miskolci közpénzekkel kampányol a Fidesz vidéken

Mint mondta, közérdekű adatkéréssel fordult a Miskolci Kommunikációs Kht-hez arról kérve információt, hogy a közpénzből kiadott Miskolci Napló mely borsodi településeken jelenik meg, milyen példányszámban és  az adott települések mennyivel járulnak hozzá.
 
ghj
 
Közpénzből...
 
A válaszból kiderült, hogy a környező településeken közel tízezres példányszámban megjelenő újsághoz egyik település sem járul hozzá anyagilag, vagyis annak költsége kizárólag a miskolciak pénztárcáját terheli. Hozzátette: érdekes módon az újság teljesen lefedi azokat a településeket, amelyek a két miskolci országgyűlési választókörzethez tartoznak, vagyis a Fidesz és Csöbör Katalin a miskolciak pénzén népszerűsíti magát vidéken. 
 
Pakusza kifogásolta azt is, hogy az újságot a Fidesz pártpropagandává silányította: a Jobbik képviselőinek közérdeklődésre számot tartó sajtótájékoztatóit rendszeresen kifelejtik az újság szerkesztői, noha hetente 3-4 alkalommal is kifejtjük álláspontunkat fontos miskolci közügyekben - fogalmazott a képviselő, aki felszólította Kriza Ákost, nyilatkozzon arról, szerinte etikus-e az eljárás, illetve arra kérte a kormánypártot, fejezzék be a miskolciak pénzének a szórását.