Késsel esett egymásnak két mongol férfi egy szarvasi munkásszállón

Késsel esett egymásnak két mongol férfi egy szarvasi munkásszállón

Vasárnap az egyik szarvasi munkásszállón vitatkozott össze két mongol állampolgárságú férfi, majd egyikőjük késsel támadt rá ismerősére.

A rendőrség közlése szerint a két férfi kölcsönösen bántalmazta egymást, majd a vita hevében az egyik férfi egy késsel megszúrta ismerősét. A bántalmazott férfi könnyebben megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. Támadóját a rendőrök előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra és súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a másik férfinak milyen szerepe volt a konfliktus kialakulásában.

Fizessék meg a multik az árát!

A Jobbik az idegenrendészeti különadó bevezetésére vonatkozó javaslatával  épp azt akarja elérni, hogy "a megélhetési bevándorlókat foglalkoztató multik fizessék meg az üzletpolitikájuk árát". - mondta el az Alfahírnek Stummer János.

Fizessenek 50%-os büntetőadót azok a cégek, akik a magyarok tisztességes megfizetése helyett keletről hoznak be munkaerőt. Fizessék csak meg a közrend védelmével kapcsolatos költségeket azok, akik a közbiztonságot veszélyeztető embereket hoznak a nyakunkra.

Stummer János

 

A multik oldalán álló Fidesz persze leszavazta a javaslatunkat - tette hozzá a Jobbik alelnöke.  

Idegenrendészeti különadóval sújtaná a Jobbik a „migránsmunkások" tömeges foglalkoztatását | Alfahír

Különadót vetne ki a Jobbik azokra a nagy cégekre, amelyeknél az EU-n kívüli munkavállalók aránya meghaladja a 10 százalékot. Az ellenzéki párt arra is kíváncsi, kik építik az ukrán és egyéb vendégmunkások számára a munkásszállókat.

Olcsó külföldi munkaerőre támaszkodnak a cégek

A békési kisvárosban év elején közfelháborodást okozott, hogy a környéken található cégek ahelyett, hogy emelnék a béreket, olcsó külföldi munkaerőt költöztetnek a településre.

A városban szintén idén ment tönkre a Vasipari Zrt., amely 400 embernek adott munkát, valamint további 400 ember rúgtak ki a megye másik meghatározó cégétől, a Pannon Lúd Kft. mezőkovácsházi üzeméből.

Ennek dacára

a szarvasi Gallicoop indiaikat, ukránokat és mongolokat hívott,

hogy dolgozzanak a pulykaüzemben. Helyi lapok beszámolói alapján a szarvasiak azonban jobban örülnének, ha az ázsiaiak helyett a magyarokat fizetnék meg rendesen, vagy nekik járna a lakhatás és a bicikli, valamint azok a plusz juttatások, amire a külföldiek jogosultak.

Hónapok óta hiába várnak bérükre a felszámolás előtt álló Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. dolgozói | Alfahír

A tavalyi évben robbant a hír, miszerint tönkremegy a 400 embernek munkát adó, nagy múltú kávéfőző- és lámpagyár, a szarvasi Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., ahol idén januárban állt le a termelés, miután a vállalat minden dolgozóját kirúgták. A Jobbik követelte, hogy a kormány segítsen az elbocsátott alkalmazottakon, ám a Fidesz nem foglalkozott érdemben az üggyel.

Ahogy korábban arról már több cikkben beszámoltunk sorra nyílnak Magyarországon a munkásszállók, ahová főként ukrán, török és mongol származású férfiak érkeznek. A jelenleg Magyarországon zajló folyamat a fiatalok nyugatra vándorlása miatt Lengyelországban már korábban megkezdődött, ahol a Rzeczpospolita napilap tavaly szeptemberi összesítése szerint elindult a külföldiek által elkövetett bűncselekmények "lavinája".

A lassan minden jelentősebb lengyel településen megjelenő migránsmunkások egy része munka után féktelen italozással kapcsolódik ki, s ilyenkor nem egyszer kifejezetten agresszívan lépnek fel a helyiekkel szemben. Sokan panaszkodnak arra, hogy a köztereken, játszótereken bandáznak, hangoskodnak, vagy épp belekötnek az arra járókba.