Véget ért annak az olasz motorosnak a pályafutása, aki behúzta ellenfele fékét

Ennyi volt.

A 22 éves Fenati kedden az egyik olasz napilapban azt közölte, eljött az idő arra, hogy elköszönjön.

"Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem és azzal a fájdalommal, amin keresztül megyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok" - fogalmazott a La Repubblica hasábjain a versenyző.

Fenati korábban bocsánatot is kért:

"Az egész sportvilágtól elnézést szeretnék kérni. Aludva rá egyet, tiszta fejjel, azt kívánom, hogy bárcsak egy rossz álom lenne az egész. Visszagondolva azt kell mondanom, gusztustalan dolgot tettem, ember ilyet nem tesz. A kritikák teljesen jogosak. Szeretnék elnézést kérni azoktól, akik hittek bennem, és azoktól is, akiket megbántottam."

Fenati a Moto2-es futam 23. körében Stefano Manzival szemben követette el a sportszerűtlenséget, ami miatt azonnal kizárták. Az automatikus egyfutamos eltiltást további két versennyel toldották meg hétfőn.

A Motorsport-Total szakportálnak az olasz motoros később azzal indokolt, hogy Manzi a viadal során korábban már kétszer meglökte őt.
A pilóta csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el Fenati cselekedetétől, azt "megbocsáthatatlannak" nevezte, és elfogadta a büntetést. Egyben jelezte, hogy szerződést bontott a versenyzővel.

Manzi a gpone.com weboldalnak nyilatkozva azt mondta, Fenati meg akarta őt ölni, és "amit tett, arra nincs mentség", ezért a jövőben nem akar szóba állni riválisával.

Az eset érdekessége, hogy Fenati a szezon után készült elhagyni a Marinelli Sniperst, és éppen a Manzit foglalkoztató Forwardhoz, pontosabban a következő szezonban annak alapjaira építkező MV Agustához készült.

Ennyire sportszerűtlen motorost ritkán látni: behúzta ellenfele fékét

A Moto2-ben versenyző Romano Fenati úgy próbálta hátráltatni Stefano Manzit a San Marinó-i nagydíjon, hogy menet közben berántotta ellenfele fékét - szúrta ki az Index. A sportszerűtlen motorost azonnal kiintették fekete zászlóval, de valószínűleg egy hosszabb eltiltás is vár rá.Fenati vélhetően bosszúból cselekedett így, mert korábban Manzi a sóderágyba lökte.