Mráz Ágoston az uniós pénzelvonásról: Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát

Mráz Ágoston az uniós pénzelvonásról: Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Bizottság nem állította le a jogállamisági mechanizmust, álláspontjuk szerint ugyanis még fennállnak hazánkban a korrupciós kockázatok. Ennek értelmében 3000 milliárd forint értékben tartanának vissza Magyarországtól uniós forrásokat. 

A végső döntést a miniszterek tanácsa hozza majd meg november 19-én, addig 17 intézkedést/jogszabályt kell az Orbán-kormánynak elfogadtatni a magyar Parlamenttel. 

Innen szép nyerni!

- gondolhatták a kormány politikai boszorkánykonyhájában, és már meg is kezdték a Bizottság döntésének megmagyarázását. De nem is akárhogy!

"Bár a békeszerződést csak késő ősszel írják alá, a végeredmény egyértelmű: Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát"

- Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet így mutatott egy párhuzamos valóságot a kormánypárti Magyar Nemzetben. 

167,64 milliós megbízást kapott a Fidesz-frakciótól Mráz Ágoston kutatócége

167,64 millió forint értékben kötött újabb szerződést a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté a kormánypárti médiában rendre feltűnő és szerepeltetett Mráz Ágoston közvélemény-kutató cégével - derül ki az Országgyűlés honlapján elérhető nyilvános szerződésekből. A jelzett összeget a június 30-i keltezésű vállalkozási szerződés szerint a Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft.

Hozzátette azt is, hogy

"az uniós források visszatartásának brüsszeli kísérlete tehát elbukott".

Mert mint fogalmazott, a magyar kormány sikerét mutatja, hogy az európai baloldal háborog a kompromisszum miatt és az EB is időt próbál nyerni azzal, hogy megvárja, amíg Magyarország elfogadja a megígért jogszabályokat - azaz végül minden úgy lesz, ahogy a Bizottság eredetileg akarta.

Tehát, vagy elvonják november 19-én a 7,5 milliárd eurót hazánktól, vagy teljesen átszabja az Orbán-kormány a hazai szabályokat. Tényleg jó nagy csatát nyert Brüsszelben Orbán Viktor...