„A természet soha nem bocsát meg” - üzent a Greenpeace Orbán Viktornak

„A természet soha nem bocsát meg” - üzent a Greenpeace Orbán Viktornak

Ahogy arról beszámoltunk, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is állt az Orbán-kormány elállt abbéli szándékától(?), hogy az egyszer használatos műanyagokat betiltsa, ezért

"A természet soha nem bocsát meg”

feliratot vetítette ki a Greenpeace a Karmelita kolostor falára tegnap este. 

A környezetvédelmi szervezet Ferenc pápa szavaival üzente a döntéshozóknak: a kormány tétlenségével, a klímát és az élővilágot pusztító gazdasági rendszer támogatásával a magyar emberek jövőjét ássa alá. Ennek része a kormány tegnapi döntése, amellyel visszavonta az egyszer használatos műanyagok tilalmáról szóló saját törvényjavaslatát - indokolta a szervezet a tegnapi akcióját.

A Greenpeace a biológiai sokféleség világnapjához és egyúttal a magyar természet napjához közeledve azt várja a magyar kormánytól:

  • állítsa végre vissza Magyarországon a környezet- és természetvédelmi minisztériumot,
  • biztosítsa független természetvédelmi hatóságokkal  hazánk természeti értékeinek megóvását,
  • és legyen első az utolsókból: csatlakozzon a klíma és élővilág megőrzéséért fellépő európai államokhoz.
A természet védelme azonos az emberek védelmével

- vélekednek a környezetvédők.

Rodics Katalin, a Greenpeace agrárkampány-felelőse hangsúlyozta, az ökológiai és az éghajlati válság az egész emberiséget fenyegeti.

"Azonnali és a gazdaság minden ágazatát alapvetően átalakító intézkedésekre van szükség. Nem várhatunk tovább a  természetet károsító tevékenységek felszámolásával! Elérkeztünk arra a pontra, ahonnan a folyamatok már visszafordíthatatlanokká válnak, ha azonnal nem cselekszünk. A koronavírus-járvány lehetőséget kínált arra, hogy olyan új úton induljunk el, amely helyreállítja Földünk és az emberiség egészségét”

- közölte.