A Jobbik az Elvi Nyilatkozatra hivatkozva szavazta meg a műanyagtörvényt

A Jobbik az Elvi Nyilatkozatra hivatkozva szavazta meg a műanyagtörvényt

Jakab Péter: Stop műanyag!

"Az egyszer használatos műanyag zacskók, csomagolások például még akkor is szennyezni fognak, amikor már a NER által okozott károkat rég felszámoltuk"

- többek között ezzel magyarázta Jakab Péter Facebook-oldalán, hogy a Jobbik miért is szavazta meg a magyar műanyagtörvényt múlt hét pénteken. 

A környezet- és klímavédelem az ennek megfelelő gazdálkodás a Jobbik Elvi Nyilatkozatában markánsan megjelenő irány....

Közzétette: Jakab Péter – 2020. július 5., vasárnap

A politikus hivatkozik a pártja nemrégiben bemutatott Elvi Nyilatkozatára is. Ebben egyébként mások mellett az szerepel, hogy "a Jobbik, mint a magyar vidék felvirágoztatását célul tűző párt, szenvedélyesen elkötelezett a magyar természetes és épített környezet védelme és nemzeti értékeink megőrzése iránt. Környezetünk védelme, a klímavédelem és a fenntartható közösségek építése a magyar családok számára politikánk minden területén megjelenik. Mindezt a Jobbik csakis a szabad önkormányzatokkal, az államtól nem függő családokkal együttműködve képzeli el".

Ugyanakkor a Jobbik elnöke van egy fontos kérdés, amire az Orbán-kormány eddig még nem adott választ:

ki fogja megfizetni az egyszer használatos zacskókra kiszabott termékdíjat?

"Ha ugyanis azt a kereskedők beépítik az élelmiszerárakba, nemcsak újabb áremelkedést fognak generálni, amely még tovább nehezíti a vidéki Magyarország mindennapjait, de azok számára is plusz kiadást okoz, akik amúgy nem vennének műanyag zacskót, mert visznek magukkal otthonról textil szatyrot"

- hangsúlyozta.

A végrehajtással kapcsolatos részletek majd egy kormányrendeletben fognak megjelenni, igaz, azt nem tudni, hogy mikor.