Munkára fogták a bevándorlókat Balassagyarmaton

A város jobbikos önkormányzati képviselőjének vezetésével városszépítésen vettek részt a hhelyi menekültszálló lakói.

Dobrocsi Lénárd, Balassagyarmat jobbikos önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, hogy a fő üzenetük az volt az akcióval, hogy a liberális jogvédő szervezetekkel ellentétben a kötelezettségeket hangsúlyozzák. Mint fogalmazott, Balassagyarmaton tarthatatlannak tartják azt a tendenciát, hogy a tisztességes magyar emberek adóforintjaiból tartsák el az illegális migránsokat, miközben semmilyen kötelezettség nem vonatkozik rájuk.

A törvényi keretek nem teszik lehetővé, hogy a migránsok kötelező közmunka keretében dolgozzák le az eltartásuk költségeit, de önkéntes munkát bárki végezhet. Hogy felhívják a bevándorlók figyelmét arra, hogy tehetnek ők is valamit a nekik menedéket biztosító országért és városért, önkéntes munka keretében vonták be őket Balassagyarmat illegális szeméttelepeinek felszámolásába az Ipoly holtágánál.

„Ahogyan mindig csak a radikális lépések után mozdult meg a lassú és tohonya állami gépezet, így ebben a témakörben is hosszú és fáradtságos küzdelmekre kell még számítani. Ahogyan Toroczkai László is szinte egyedüliként kezdett neki a déli végeken folytatott küzdelmeihez és ért el komoly eredményeket, így kívánunk az északi végeken is eredményeket kikényszeríteni” – hangsúlyozta Dobrocsi, aki bízik benne, hogy több településen is követik majd a példáját.