Kevesebb táppénzt ad az Ikea az oltatlanul karanténba kerülő dolgozóinak

Kevesebb táppénzt ad az Ikea az oltatlanul karanténba kerülő dolgozóinak

Kevesebb táppénzt fizet az Ikea e héttől kezdve azon oltatlan dolgozóinak, akiknek a koronavírus miatt karanténba kell vonulniuk Nagy-Britanniában - írja a 444.hu a BBC nyomán.

A vállalat elismerte, hogy a táppénzcsökkentés megosztó téma volt, de a változó körülmények miatt új szabályokat kellett hozniuk, mivel az utóbbi időszakban a cégnek egyre több pénzt kellett kifizetnie a kieső munkaerő után.

Az Ikea közölte azt is, hogy a teljesen beoltott dolgozók teljes fizetést kapnak a karantén alatt. Így Nagy-Britanniában az Ikea karanténba vonuló, oltatlan dolgozói csak a táppénz minimumát, azaz heti 96,35 fontot kapnak, miközben az átlagfizetés 400-450 font között mozog - mutat rá a lap.

Az angliai szabályok értelmében annak, aki már legalább két oltást kapott, nem kell karanténba vonulnia, ha fertőzött személlyel került kapcsolatba. Ám ez esetben is izolálniuk kell magukat az oltatlanoknak.

Korábban egyébként a bútoróriásnak még azzal is problémája volt, hogy túl sok vásárló érkezett hozzájuk, illetve a globális logisztikai ellátás is akadozott, így kénytelenek voltak szűkíteni a termékkínálatukon.