Újra kellett éleszteni egy nagykanizsai szavazót

Újra kellett éleszteni egy nagykanizsai szavazót

Sorban állás közben összeesett egy idős férfi Nagykanizsán az egyik szavazókörben; a katasztrófavédelem munkatársai és a mentők a helyszínen újraélesztették - közölte a Nemzeti Választási Iroda vasárnap a honlapján.

A Kossuth téri szavazóhelyiségben egy idős férfi - aki a szavazólapját még nem vette át - vasárnap délelőtt, sorban állás közben rosszul lett és összeesett. A sorban egy orvos is várakozott, aki azonnal megkezdte a férfi újraélesztését.

A szavazatszámláló bizottság egy tagja értesítette a szomszédos épületben lévő katasztrófavédelmi kirendeltséget, a rosszul lett férfi rokona pedig a szintén a közelben lévő mentőszolgálatot hívta. A mentők kiérkezéséig a katasztrófavédelem munkatársai vették át az újraélesztést. Az eset miatt 10.50 perctől 11.45 percig felfüggesztették a helyiségben a szavazást, a választópolgárok kint várakoztak.

A mentők intézkedésének befejezéséig a bizottság tagjai a szavazóhelyiségben voltak, és mivel az urnák és a szavazással kapcsolatos minden irat a voksolás újraindulásáig a szemük előtt volt, azokat nem kellett zárolni. Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az újraélesztést követően az idős férfit a mentők kórházba vitték.