Galgahévíz polgármestere ellenzékieknek: "Kár, hogy nem volt cápa az anyjuk magzatvizében!"

Galgahévíz polgármestere ellenzékieknek: "Kár, hogy nem volt cápa az anyjuk magzatvizében!"

Vanó András, Galgahévíz polgármestere láthatólag nem kívánta megtartani magának a Nagykáta központú, Pest megye 9. számú választókerületének egyik ellenzéki előválasztási jelöltjét és kampánycsapatát érintő, "sajátos stílusban" megfogalmazott véleményét.

A "Galgamenti Partizánok 2.0" nevű Facebook-oldal napokban közzétett posztjában az eset ismertetése előtt felidézte, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke Czerván György fideszes országgyűlési képviselő főbb ellenzéki kihívójának tekinthető. Rajta kívül egy kevésbé ismert jelölt is indul, de kitűnik, hogy szerintük a Schmuckkal szembeni becsületsértő megjegyzés Vanó részéről erre vezethető vissza.

Felidézik, hogy a több párt által is támogatott ellenzéki jelölt az előválasztási kampányban meglátogatta Galgahévíz községet, amit egy meglátásuk alapján egyértelműen lejárató szándékkal működtetett fideszes oldal, a "Maradj velünk Magyarországért" nem hagyhatott szó nélkül:

Beindult a demokrati(KUSS) hakni, Schmuck Erzsébet járja a választókerületet! Ha megkérdezi, előre megmondjuk, hogy kár (a kisgyereket is beleszámolva) 16 emberrel lejönni Galgahévízre.

A Galgamenti Partizánok oldal kezelői úgy látják, a valójában álfüggetlen városvezető gyorsan "kifejezte nemtetszését, hogy egy ellenzéki politikus az ő engedélye nélkül merte betenni a lábát szeretett falujába", ezért Vanó kommentben reagált Schmucknak és kampánycsapatának helybéli látogatására egy egészen ízléstelen megjegyzéssel:

"Kár, hogy nem volt cápa az anyjuk magzatvizében!"

A kormánykritikus közösségi oldal szerint a jelenlegi kormánypárti képviselő, Czerván György "jó eséllyel pályázik néminemű elszámoltatásra kormányváltás után, tekintve, hogy lószoláriumos lovardát építtetett vejének közpénzből".

A NAV nyomozást indított Czerván György vejének lovasközpontja miatt, amiből hiányoztak a diákok

Az N1TV korábbi oknyomozó riportja szerint ifj. Bozsik József egykori fogathajtó szövetségi kapitány és többszörös magyar bajnok, volt jobbikos parlamenti képviselőjelölt tett feljelentést Czerván György államtitkár vejével szemben amiatt, mert a gyanú szerint ifjabb Galbács Ferenc kilobbizott magának egy állami lovasközpontot, amit saját céljaira használt.

Nagykáta ellenzéki civil szervezete, az "Ébredj 'Káta!" szintén felhívta a figyelmet az esetre, egyenesen úgy vélik, Vanó András nyíltan kívánta embertársai halálát. Hozzáfűzik: "Czerván mostanáig nem határolódott el primitív, magát kiskirálynak képzelő polgármester barátjától."

Azóta már a polgármester törölte a szóban forgó hozzászólását, de egy képernyőfotó az utókor számára megörökítette azt: