Nagyon kitolnának a BKV dolgozóival

A BKV szakszervezeteit az intézkedésről előzetesen senki nem tájékoztatta, erről semmilyen egyeztetés nem volt – mondta a VS.hu-nak Gulyás Attila. A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a BKV elnök-vezérigazgatójának, Bolla Tibornak a november 4-én kiadott dolgozói tájékoztatójából arra következtet, hogy a vállalat vezetését is váratlanul érte a Volán lépése.

"Elvárjuk, hogy azonnal állítsák vissza az utazási igazolványok korábbi érvényességi körét, és kövessék meg a dolgozókat!"

- mondta a portálnak Gulyás.



Igazolványaik eddig érvényesek voltak Budapesten kívül is, egészen a viszonylat végállomásig. Nem csak a BKV, a Volánbusz járatain is: ugyanis a Volán már 2014 őszétől üzemelteti az összes, korábban a BKV által ellátott 52 elővárosi vonalat. Eddig a Volánnak nem volt baja a BKV-kedvezményekkel. Novembertől viszont változott a helyzet, a főváros helyett az állam pótolja ki e járatok költségét.

Az ingyenes bérlet mintegy 11-12 ezer BKV munkavállalónak és két családtagnak jár. A lap BKV-s forrásai szerint nem túlzás úgy számítani, hogy 10 ezer ember pénztárcájára biztosan kihat az intézkedés (ennyien járhatnak be az agglomerációból.)