Napi cukiság: Bokros Lajos felelősségre vonja a kormányt

Bokros szerint Varga Mihály beismerte, hogy „a magyar gazdaság a segélyfüggőség csapdájában vergődik”. Úgy látja, nálunk csak akkor van növekedés, amikor azt az uniós támogatások éppen lehetővé teszik, nincs viszont magánberuházás.
 
Szerinte legfeljebb a Fidesz állítja, hogy
Magyarország jobban teljesít, de gyerekek, ne vicceljünk, és főleg: ne hazudjatok.
- fakadt ki szakmai értelemben a szakértői politikus. 
 
„Államotok nem csodafegyver, hanem a világpiaci szempontból hatékony piacgazdaság hazai működésének legfőbb akadálya. Unortodox modelletek látványosan megbukott. Államközpontú, piactorzító, növekedést gátló, magánkezdeményezést bénító, befektetéseket büntető, vállalkozókat eltaszító, észszerűtlen, szakszerűtlen, kiszámíthatatlan és becstelen gazdaságpolitikátok megbukott” – vonja le a következtetést a MoMa elnöke.
 
Eddig még akár igazat is lehet adni - nem kell hozzá ötös makroökonómia kollokvium, hogy belássuk - Magyarország itthon világhírű közgazdászának, de ezen a ponton mégiscsak eltörik benne valami, és hirtelen átmegy Gyurcsány Ferencbe oltott Szanyi Tiborral felrázott Németh Szilárdba:
"Elismertétek, hogy a magyar gazdaságot az EU tartja életben. Eljátszottátok tízmillió állampolgár jövőjét. Hamarosan felelni fogtok."
– fogalmaz Bokros, akinek már csak annyi a dolga, hogy a pártját az egyéb statisztikai kategória felé indítsa el, mert jelenleg hozzájuk képest még a Párbeszéd Magyarország is tömegpártnak számít, így ha minden marad a jelen állapot szerint, Bokros Lajos aligha fog bármit és bárkit elszámoltatni az esti séta után rossz fát tűzre tevő kutyáján kívül. Feltéve, ha van kutyája.
 
vbn