Navracsics: Önmagának a kérdésnek meg az eredménynek nem lesz jogi következménye

Ha nem érvényes a népszavazás akkor pechünk van.

A hírportál erről a témáról nem a migránspárti erőtlen politikai erőket, illetve civil szervezetek képviselőit kérdezte meg, hanem többek között a kormánypárti országgyűlési képviselőket. A fideszesek azonban többnyire annyit mondtak, hogy korai erről beszélni, meg néhány kommunikációs panelmondatot és lózungot ismételgettek, ha egyáltalán. Elhangzott a „Meglátjuk”, „Nagyon komoly következménye lesz”, „Meg tudjuk védeni az országot”, de konkrétum nem. Mi lesz akkor, ha nem érvényes a népszavazás?

Akkor pechünk van

– adta meg a beszédes választ a KDNP-és Rubovszky György majd megvonta a vállát. Hoppál Péter (Fidesz) és Nyitrai Zsolt (Fidesz) szavai szerint legalább azok a marginális pártok is látni fogják az eredményt, akik most mást mondanak. Nem lett teljesen egyértelmű azonban, hogy mi szükség a Magyar Liberális Pártot földbe döngölni néhány milliárd forintért.

Ugyanakkor Navracsics Tibor is nyilatkozott a népszavazás értelméről, következményeiről és ez érdekesebb.

Volt már több népszavazás is az Európai Unióban, szükségszerűen nem kell, hogy hatást gyakoroljon. Önmagának a kérdésnek meg az eredménynek nem lesz jogi következménye.

- mondta. Majd ezek nem tudott megfelelni arra kérdésre, hogy akkor mi az értelme milliárdokat elszórni egy népszavazásra, miért nem elég erre egy nemzeti konzultáció. Azt mondta, hogy erről kérdezzék meg azokat, akik erről döntöttek.

És ez az ember Magyarország uniós biztosa.