„Navracsics Tibor Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa”

A jobbikos honatya figyelmeztet: Navracsics Tibor szavai akkor lennének helytállóak, ha a külföldön tartózkodók önszántukból távoztak volna Nyugatra. 

Felhívjuk Navracsics Tibor figyelmét innen, a való világból, hogy ez nem így van: a magyar fiatalok – és már idősebbek is – ugyanis biztos egzisztencia híján kényszerültek arra, hogy boldogulásukat külföldön keressék - tette hozzá.

Farkas Gergely ebből a szempontból párhuzamot vél felfedezni 1956-tal kapcsolatban: hiszen a kivándorlás folytán is családok szakadtak szét, akárcsak a forradalom után, és az rémisztő jövőképet vetít elénk, hogy az ’56 utáni emigránsok jelentős része elvesztette magyar identitását. A magyar uniós biztosnak kötelessége lenne eme forgatókönyv megakadályozása - emelte ki a nemzeti ellenzék képviselője.

A Jobbik IT elnöke szerint Navracsics Tibor kijelentése rendkívül cinikus, egyúttal elkeserítő is.

A magyar uniós biztos által elmondottak tökéletesen illeszkednek Gyurcsány Ferenc 2006. júniusi „El lehet menni Magyarországról!” felszólításához, így Navracsics bátran nevezhető Gyurcsány legjobb tanítványának.

A Fidesz-kormány Gyere haza, fiatal! programja pedig még reménysugárnak is kevés - állapította meg Farkas, aki kiemelte, hogy a költségvetési tervszámokból úgy tűnik, idén 50, míg jövőre kb. 130 ifjút kívánnak külföldről hazacsábítani.

A Jobbik szerint költségvetési források révén kell biztosítani a jelenleg még kint élő, illetve az elvándorlásban gondolkodó fiataloknak, hogy szakmájukban versenyképes fizetést, egzisztenciájukhoz pedig lakást kapjanak. Bérlakás-építési programunk biztos munkahelyet és méltó lakhatást is képes biztosítani a magyar fiataloknak. Elengedhetetlen továbbá az oktatás területén az eddigi kapkodás helyett a kiszámíthatóság, állandóság, valamint az ingyenes állami képzés elérhetőségének kibővítése is, hogy a magyar fiatalok idehaza tudjanak boldogulni az itthon megszerzett tudással - érvelt az országgyűlési képviselő.