Navracsics szerint érkeznek az uniós pénzek

Navracsics szerint érkeznek az uniós pénzek

Az év második felében a kormány megköti a partnerségi megállapodást az Európai Unióval, így megnyílik a lehetőség az uniós források kifizetésére

- jelentette ki Navracsics Tibor a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlését követő sajtótájékoztatón.

Az uniós forrásokért (is) lobbizó területfejlesztési miniszter közlése alapján,

mintegy 10 ezer milliárd forintnyi forrás érkezik az operatív programok keretében, a vidékfejlesztési források pedig további 4 ezer milliárd forintot jelentenek.

Kompromisszumra kényszerül a kormány Brüsszelben az uniós pénzek miatt

Magyarország kész kompromisszumokra Brüsszellel a helyreállítási források feloldása érdekében - nyilatkozta Navracsics Tibor az Euronewsnak. Az uniós források felhasználásáért felelős miniszter Brüsszelben tárgyal és úgy vélte, az év végéig sikerül megállapodni a Bizottsággal. Mivel Magyarország az utolsó EU-tagállam, amely nem kötött megállapodást az Európai Bizottsággal a nemzeti fellendülési tervről, célunk az, hogy a lehető leggyorsabban felgyorsítsuk a tárgyalásokat - tette hozzá Navracsics Tibor.

Navracsics Tibor közölte, a megyeszékhelyek nem csupán közigazgatási központok, hanem az adott térség gazdasági központjai, így fontos, regionális szerepet játszanak a foglalkoztatás és a közszolgáltatások biztosításában.

A fejlettségük meghatározza az egész régió életszínvonalát, ezért a megye- és járási székhelyek a területfejlesztés fontos alapegységei

- tette hozzá.

(MTI)