Aki kaját árul, húzza össze magát, mert sok lesz az ellenőrzés

Illés bácsira emlékszünk még?

Az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint fokozottan ellenőrzik az időszakos zöldség- és gyümölcsárusító helyeket és piacokat, valamint az őstermelők termőterületeit.

A vizsgálatok az eddigi gyakorlatnak megfelelően kiterjednek a nagyobb rendezvényekre, az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetésére, az utcai vendéglátásra, a termékek közül pedig különösen az előkészített húsokra, a fagylaltokra, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre.

Magyarország döntött: a csokifagyi marad

170 milliárdos adósságot hagyott hátra a tíz emberéletet követelő vörösiszap-katasztrófás Mal Zrt., melynek perében januárban mindenkit fölmentettek, olvasom a jelentéktelen hírt, egy-két hozzászólás is akad alatta, dögöljenek meg, mindegy persze, jelentéktelen az összeg, csak 12 Groupama Aréna épülne belőle, az pedig vadaiöves dékás legyen a talpán, aki lélegeztetőgépre vagy párizsis zsömlére tudja váltani; az MNB-alapítványok ügyében meg láthattuk, hogy egyes politikusok nagyságrendileg ekkor

A hagyományos területeken túl idén a belföldi halfajokból származó termékeket, a tűzifa-kiskereskedelmet és a kutyák, macskák szívférgességét megelőző gyógyszereket is ellenőrzik - írták.

A közlemény szerint a nyári szezonális ellenőrzést Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára rendelte el. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezi, szakembereik a kormányhivatalokkal együtt a szükséges vizsgálatokat is elvégzik.

Címlapfotó: haztajidizajn.blog.hu