Megvizsgálták, hogy Magyarországon is olyan minőségű terméket árulnak-e a multik, mint nyugaton

A napokban a szlovák agrártárca felhívta a figyelmet, hogy ugyanazon márkájú termékekből rosszabb minőségű kapható a szlovákiai multiknál, mint Ausztriában.
 
A Nébih Magyarországon is elvégzett egy hasonló vizsgálatot, melynek eredményéről a kormány házilapja, a Magyar Idők számolt be. A helyzet nálunk sem jobb, mint a szlovákoknál.
 
A Nébih 24 féle terméket vizsgált meg, és többek közt arra jutottak, hogy
 
- a közismert csokoládék ugyanolyan jók, de az ostyás Manner édességek esetében az osztrák mintákban jobb az ostya,
 
- az osztrákoknál a Nutella lágyabb és kidolgozottabb,
 
- a marcipános Ritter Sport csokoládénál a magyar csokoládé nehezebben olvadt,
 
- a Coca-Cola magyar változatának kevésbé telt és összetett az illata, mert gyengébb minőségű aromákkal készül, nálunk magasabb a cukortartalom is, ráadásul olcsóbb, kukoricaalapú édesítő felhasználásával készült,
 
- a Nesquick kakaópor kevésbé kakaós,
 
- az osztrákoknál jobb a Paula puding, Landliebe tejberizs, Actimel joghurt is,
 
- mi még instant levesekből is rosszabbat kapunk, az osztrákoknál több benne a levespor, a zöldség és kétszer annyi a húsgombóc, a Knorr Fix Carbonara spagettialap magyar változatában pedig nincs sajt. (Egyébként miért kell Carbonara alapot venni? A carbonarához egy tojás kell, bors, szalonna, meg sajt.)
 
A magyar agrártárca javasolhatta volna ugyan, hogy Coca-Colát csak helyi, magyar termelőtől vásároljunk, de inkább azt mondták, hogy uniós szinten kell kezelni a problémát.
 
A teljes cikk itt olvasható, de óvatosan kattintsanak, tényleg a kormánypárti Magyar Időkre visz a link.