Nehéz szavakat találni – de Imre Géza ezüstérme is szépen csillog

Hihetetlen végjáték, a koreai 15-14-re nyert.

Azt előzetesen is lehetett tudni, hogy a koreai nagyon gyors, és ebben a fegyvernemben pedig rendkívül fontos, hogy egy ilyen kellemetlen típusú ellenfelet nem szabad előnyhöz juttatni.

Imre Géza sem engedte előnyhöz, sőt rögtön az első harmad elején 2 tussal meglépett a magyar klasszis, ezután olimpiai döntőhöz mérhető izgalmas jelenetekkel folytatódott az asszó.

Az első szünetre 8-6-os magyar előnnyel vonultak vissza a vívók.

Nehéz szavakat találni (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A második három percre a koreai jött ki harcosabban, és 9-9-re egalizált is. Ám a sorminta szerint Imre Géza újra 2 tus előnybe került, a 11-9 pedig már olyan eredmény, amelynél már az együttes találatok egyre közelebb hozzák a negyedik magyar aranyérmet.

A koreai is érezhette ezt, próbálkozott is lábra célzott szúrásokkal, de ebből csak annyi sült ki, hogy Imre Géza 13-9-re elmenjen – következzék a harmadik harmad!

Néhány másodperc alatt 14-9-re módosult az állás, egy tusra a magyar párbajtőröző az olimpiai címtől, és akkor a koreai egy elkeseredett rohamba kezdett (14-14), majd derült égből 14-15, oda.

Olimpiai bajnok nyolc és fél percig

"Volt nálam egy kis blokk." - nyilatkozott Imre Géza a végjátékról. - "Nagyon azt akartam csinálni, amit addig, aztán megpróbáltam mást is, hátha egy kicsit megzavarom vele, abból lett a 14. találat, de utána nem sikerült többször megcsinálnom. Jól váltott be, s a végén még szerencsém sem volt, mert elszúrtam a karja alatt valahol."

 

"Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok..." - tette hozzá kesernyés mosollyal.

Nehéz szavakat találni.

Talán csak annyit, hogy így is rendkívül büszke az egész ország a szenzációs Imre Géza teljesítményére.