Nem tudta elkölteni a talált pénzt, olyan gyorsan lekapcsolták a zsaruk

Nem tudta elkölteni a talált pénzt, olyan gyorsan lekapcsolták a zsaruk

Talált pénzt akart magára költeni egy férfi Mezőberényben, de a rendőrök olyan gyorsan felderítették a bűncselekményt, hogy semmit nem volt ideje venni belőle. Az ügy vizsgálata befejeződött.

Mezőberényben, a Luther utcában 2023. június 11-én egy nő elhagyta a pénztárcáját – írta meg a [Police.hu]É(https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/nem-tudta-elkolteni). Miután bejelentést tett az esetről, a rendőrök kiderítették, hogy ki találta meg.

A 24 éves férfi kihallgatásán elmondta, hogy nem akarta visszajuttatni a talált tárcát a tulajdonosának, kivette belőle a pénzt, és úgy gondolta, jó lesz neki, majd elkölti.

Erre azonban nem maradt ideje, mert lefoglalták tőle a 80 ezer forintot, és jogtalan elsajátítás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A pénzt a nő visszakapta, és a Békési Rendőrkapitányság nyomozói kevesebb mint két hónap alatt elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket. Az ügy iratai a gyanúsított elleni vádemelési javaslattal már az ügyészségen vannak.

(Címlapkép: illusztráció - Sándor Zoltán/Alfahír)