„Nem emlékeznek” arra a migránsok, hogy nőket zaklattak Innsbruckban

A Tiroler Tageszeitung az APA hírügynökségre hivatkozva azt írja: az egyik gyanúsított beismerte a támadásokat, a többi tagad. Azt állítják, hogy "nem emlékeznek semmire sem", mondta Kirchler. A rendőrparancsnok megerősítette: az afgánok a menekültügyi eljárás keretében, de annak különböző fázisaival összefüggésben tartózkodnak Ausztriában.

Az egyik menekültszálláson működő biztonsági szolgálat munkatársa felismerte és megnevezte az egyik gyanúsítottat, így jutottak el a további öt társához is. Páran közülük csupán azért utaztak Innsbruckba, hogy megünnepeljék az újévet. A rendőrség szerint semmi sem utal arra, hogy afgánok előre eltervezték volna a zaklatásokat. A rendőrség azt sem zárta ki, hogy további két másik férfi is részt vett a bűncselekményben, azonban személyazonosságuk egyelőre ismereten.

Szilveszter éjjelén legalább 18 nőt ért szexuális támadás Innsbruckban. Közülük három helyi, három olasz, két német, egy vorarlbergi és egy svájci is van. Az inzultált nők beszámolói szerint az elkövetők sötét bőrű, „külföldi típusúak” voltak. Korábban az APA hírügynökség arról is beszámolt, hogy Innsbruck mellett, Bécsben és Salzburgban is többen panaszt tettek a rendőrségen szexuális zaklatások miatt a szilveszteri rendezvények után.