Nem lélegezhet fel a „maffiakormány” egy pillanatra sem – Megszívhatja a sokasodó kérdéseket

A legfőbb kérdés, hogy Magyarországnak maffiakormánya van -e vagy nincs?

A Valódi Nemzeti Konzultáció korrupcióellenességért felelős szakpolitikusa az elmúlt időszakban napvilágot látott esetek mellett emlékeztetett arra is hogy mikor Vizoviczki László több rendezvényt, úgynevezett „megabulit” tartott az árvízkárosultak vagy vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, akkor ezeknek az eseményeknek a fővédnökségét elvállalta többek között Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, illletve Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere is. A napokban kiderült az is, hogy Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó Clubinfo.hu is támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának a „Fellélegezhetünk” elnevezésű kampányát. Kiderült az is, hogy a kampány lebonyolítója a Plan B Media volt, a cég társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője Woth Márton, aki Gulyás Gergellyel és Loppert Dániellel megalapította a Fidesz ifjúsági tagozatát.

Woth egészen biztosan személyesen is ismerte Vizoviczki Lászlót, üzleti kapcsolatban állt a diszkócsászárával. Ezt tanúsítja az a telefonlehallgatási jegyzőkönyv is amely szerint Woth azt mondta Vizoviczkinak, hogy beszélt „azzal akivel kellett” és a titokzatos, meg nem nevezett illető számára „elfogadhatóak a feltételek” és megnézik azt, hogy mire van jogköre és ennek tekintetében milyen fegyvernemet kell kiválasztani. Szóba került eközben a MÁV is.

Szilágyi arra kíváncsi, hogy 

Ki ez a titokzatos illető, akinek jogkörei vannak, milyen bizalmas értesüléseket osztott meg egy alvilági kulcsszereplővel, milyen mutyi áll a háttérben?

Érdekesség, hogy ez a 2012-es beszélgetés napokkal azelőtt történt, hogy Vizoviczki és Kubatov egy óvoda kertjében találkozott. Woth azonban a napokban, sajtómegkeresésre reagálva azt állította, hogy a találkozót nem ő szervezte meg.

Az antikorrupcióért felelős jobbikos szakpolitikus azonban további kérdésekre keresi a feleleteket:

Orbán Viktor megkérdezte a pártigazgatóját, hogy milyen kapcsolatban állt Vizoviczki Lászlóval? Orbán emberei segítették -e valamiben Vizoviczkit és kaptak -e ezért valamit cserébe tőle? Hol van Vizoviczki Kubatovnak írt levele, miért hiányzik ebből a levélből több oldal? A nyomozóhatóság miért nem foglalkozik érdemben ezekkel az ügyekkel?

A Jobbik később közleményben reagált arra, hogy megfogalmazása szerint

Úgy látszik, hogy új taggal bővül a Fidesz parlamenti korrupciós válogatottja.

Ugyanis Mengyi Roland országgyűlési képviselő mai sajtóinformációk szerint uniós pénzekkel való visszaélésben lehet érintett, vallomások és lehallgatási jegyzőkönyvek bizonyíthatnák a képviselő szerepét az ügyben. A párt szerint a „bűnbanda” szereplői utalnak továbbá miniszterekre és államtitkárokra is, mint az ügy esetleges érintettjeire. Például Balog Zoltán miniszter neve is többször elhangzik az üggyel kapcsolatban. A néppárti ellenzék mindezek tekintetében felszólítja az érintetteket, hogy

„ne kövessék a rogáni módszert, ne tagadják le barátaikat és üzlettársaikat, hanem adjanak egyenes választ a történtekre, vállalják tetteik következményeit”.

Az ellenzéki néppárt azt ígérte, hogy politikamentes korrupcióellenes ügyészséget hoz létre, ha kormányra kerül.