Nem rúgják ki a kvótákat elutasító, magától is elhatárolódó szoci képviselőt a pártból

Az MSZP fegyelmi bizottsága megtárgyalta kedden Móricz Eszter ügyét, és arra jutott, hogy nem kell kizárni a pártból a rákospalotai képviselőt, értesült az Index.

A politikus megrovást kapott, de tagja maradhat az MSZP-nek, erősítette meg a lap információit Nyakó István, a párt sajtófőnöke.

Móricz Eszter még a kampány idején jelentette ki az állami hírtévé műsorában, hogy ellenzi a migránsok betelepítését, és "hívő keresztény nőként" mást gondol a kvótanépszavazásról, mint az, aki "nem veszi alapul", hogy a migránsok által képviselt dolgok ellentétesek a keresztényi magatartással.

Kijelentését ugyanakkor gyorsan megbánta (nyilván tartva a baloldalra jellemző szólás- és sajtószabadságtól), és közleményben határolódott el saját magától.

"Sajnálom, hogy az elmúlt napokban tett nyilatkozataimban félreérthetően fogalmaztam. Sem akkor, sem a jövőben nem áll szándékomban ártani az MSZP-nek, annak a közösségnek, amelyhez tartozom.

 

Ezért most egyértelműen kijelentem, hogy 2016. október 2-án nem veszek részt a népszavazáson, nem segítem szavazatommal Orbán Viktor politikáját."