Nem sikerült a bravúr a címvédővel szemben, bronzért játszhatnak a pólós lányok

A magyar lányok derekasan helytálltak, ám a világ vitathatatlanul legerősebb csapatával, az amerikaival nem bírtak.

Változatos küzdelmet hozott az első harmad. A mieink szerezték az első gólt. Innentől kezdve váltakozva vezettek a magyarok és az amerikaiak, végül az első negyed 3-2-es tengerentúli vezetéssel zárult.

A második negyedben az Egyesült Államok csapata 7-3-ra növelte előnyét. Bíró Attila szövetségi kapitány ekkor időt kért, ami után valamelyest magukra találtak a lányok. A játékrész végén azonban még így is az amerikaiak vezettek 8-5-re.

A harmadik negyedet a magyarok keményen végig küzdötték, ám az USA csapatának így is sikerült előnyért négy gólosra növelnie, így a játékrész végén már 8-12-re vezettek.

A negyedik negyedben egyértelművé vált, hogy ez a meccs sajnos az amerikaiaké. A négygólós amerikai előny maradt a meccs végéig, amely végül 10-14-es eredménnyel zárult.

Az amerikaiak egyértelmű és magabiztos fizikai fölényben voltak, végig éreztették, hogy ők ma a Földkerekség legjobb csapata. A magyar lányok egy percig se adták fel a küzdelmet, az USA-nak ez volt a legszorosabb meccse eddig a tornán. Ám végül nem bírtak a címvédővel. A bronzéremért lényegesen jobb esélyekkel küzdhetnek az oroszokkal szemben.