Németh Szilárd kicsinálja a csepeli Fideszt

Németh Szilárd kicsinálja a csepeli Fideszt

Újabb fejezettel bővült Németh Szilárd fideszes rezsipolitikus és a csepeli Fidesz közötti belső ellentét. A korábbi esetekről az Alfahír is beszámolt amikor Csepel fideszes vezetése a helyi birkózócsarnok elkerítése miatt háborodott fel.

„Szilárd! Vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé!"

A Telex beszámolója szerint kiújult az ellentét Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Csepel fideszes vezetése között. Legalábbis erre utalt Ábel Attila csepeli alpolgármester Facebook-bejegyzése. A konfliktus középpontjában a 2,4 milliárdos állami támogatásból épült csepeli birkózócsarnok áll. Ábel Attila arról ír, hogy Németh Szilárd kordonnal körbe kerítette a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), miközben az épület elvileg a csepeli birkózóknak épült.

De hírt adtunk Németh Szilárd azon akciójáról is amikor meg akarta buktatni Borbély Lénárdot, Csepel szintén fideszes polgármesterét.

Németh Szilárd megsértődött, meg akarta buktatni a nála sokkal sikeresebb csepeli fideszes polgármestert

Németh Szilárd 2014 óta minden országgyűlési választáson alulmaradt ex-párbeszédes kihívójával szemben, hiszen Szabó Szabolcs zsinórban háromszor verte meg őt egyéniben. Ám mindez nem jelenti azt, hogy Csepel egy elszánt ellenzéki kerület lenne, hiszen mindeközben a lakosság rendre bizalmat szavazott Borbély Lénárd fideszes polgármesternek.

Ábel Attila a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy Németh Szilárd arra kérte, segítsen neki megbuktatni Borbély Lénárd polgármestert.

A Facebook-oldalán közzétett beszámoló szerint a rezsibiztos azt mondta Ábelnek, hogy soha életében nem csalódott még akkorát emberben, mint a Borbély Lénárdban.

Őt fogom polgármesternek jelölni, mert túl népszerű. De eldöntöttem, hogy megbuktatom

- mondta az alpolgármester lakásán Németh Szilárd.

Ábel Attila azonban igyekezett erről lebeszélni Némethet.

Szilárd ne tedd ezt, mert mind megbukunk. Csepel szoci kerület, itt csak magunkat buktatjuk meg egy testvérháborúval. Te is belebuknál ebbe.

Erre Németh Szilárd röviden csak ennyit mondott:

Én ezt már eldöntöttem.

Ábel Attila szerint Németh Szilárd azt várta, hogy igent mond és csatlakozik hozzá, de Facebook-posztjában is jelezte, már évek óta azért küzdött, hogy elsimítsa az ellentéteket Németh és a csepeli polgármester között.

Két malomkő között őrlődtem. Mivel azonban nem mondtam Szilárdnak igent, azonnal ellenség lettem. Pár hét múlva már semmi nem voltam a Fideszben. Tulajdonképpen vicces a történet. Azért váltott le mindenhonnan, azért buktam meg a Fideszben, mert nem fordultam a Fidesz ellen

- tette hozzá.

Ábel Attila úgy vélte, nem ő az egyetlen, akit Németh Szilárd arra kért, hogy segítsen neki megbuktatni a polgármestert.

Az is nyilvánvaló a számomra, hogy ezt részben a fejlesztéseink megakadályozásával próbálta elérni. A legnagyobb, országos sajtóban is címoldalas buktánk a Csepeli Strandfürdő felújításának leállása lett

- hívta fel a figyelmet a csepeli alpolgármester.

Ábel Attila posztja végén elmondta, május 6-i utolsó levelében csak azt kérte a Fidesz vezetőitől, hogy ne engedjék megbuktatni saját pártjukat Csepelen.

Válaszra sem méltattak. Csak Szilárdtól kaptunk közvetve egy üzenetet: „Most két vállra fektetlek benneteket!”