„Szilárd! Vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé!”

„Szilárd! Vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé!”

Úgy tűnik, kiújult az ellentét a Fidesz-alelnök Németh Szilárd és Csepel fideszes vezetése között - erre utal Ábel Attila csepeli alpolgármester kiszólása.

A Telex beszámolója szerint kiújult az ellentét Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Csepel fideszes vezetése között. Legalábbis erre utalt Ábel Attila csepeli alpolgármester Facebook-bejegyzése.

A konfliktus középpontjában a 2,4 milliárdos állami támogatásból épült csepeli birkózócsarnok áll. Ábel Attila arról ír, hogy Németh Szilárd kordonnal körbe kerítette a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), miközben az épület elvileg a csepeli birkózóknak épült.

Erre kaptál 2,4 milliárd forintot, és az önkormányzat is ezért támogatta ezen a különleges helyen az építkezést

- hangsúlyozta a fideszes alpolgármester.

Ábel Attila a 444-nek egyenesen „2,4 milliárdos átverésnek” nevezte, hogy a csepeli birkózók nem kapták meg a csarnok egyik szintjét. A helyi birkózók jelenleg a Burattino Iskola Tornacsarnokában készülnek, és nem a vadiúj csarnokban.

Ábel szerint a csarnok köré felhúzott kordonokkal a KIMBA „bekebelezte” a mellette lévő fitneszparkot is,

ami tízmillió forintból épült azért, hogy bárki használhassa, aki akarja. Hiszen drogprevenciós célból készült a csepelieknek

- mondta Ábel Attila.

A kordonok ellen már tavaly is tiltakozott a csepeli városvezetés, ám rendőrt hívtak a polgármesterre, Borbély Lénárdra.

A csepeli alpolgármester szerint egyetlen ember utasíthatott ilyet. Talán az a bejegyzés legerősebb része, amikor a csepeli alpolgármester párhuzamot von a Fidesz 2007-es kordonbontása és a csepeli eset között.

„Emlékszel, amikor a Fidesz kordont bontott 2007-ben? Ott voltál? 2021. június 30-án mi a te kordonodat bontottuk le.”

Csak fokozta az ellentéteket, hogy Németh Szilárd nemcsak a birkózócsarnokot szerezte meg a KIMBA-nak, hanem a csepeli stadiont és a több ezer négyzetméternyi sporttelepet.

Az önkormányzatnak semmi rálátása nincs, milyen fejlesztéseket terveznek a sporttelepen, Németh Szilárd már nem is válaszol a kerület vezetésének.

A 444-nek Ábel most is megerősítette, hogy három éve próbálnak egyeztetni Németh Szilárddal a csepeli fejlesztésekkel, eddig sikertelenül.

Arra a kérdésre, hogy megoldódhat-e a sportlétesítmények körüli háborúskodás, Ábel azt válaszolta:

Ha Németh Szilárd elfogadja az Alaptörvényt és a törvényeinket, nem lesz probléma. 2014 előtt még tudta, hogy a közpénz, közvagyon nem az övé. A megszólalásaiból is az látszik, hogy valami nagyon megváltozott benne.