"Németh Szilárd beleőrült a Sorosozásba, és most messzire gurult a gyógyszere!"

Mirkóczki Ádám szerint Németh Szilárdnak Orbán Viktort is ki kellene tiltania a kormányülésekről.

A Fidesz szerint Szél Bernadett és pártja, az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a "Soros-tervvel" foglalkozna - jelentette ki a Németh Szilárd hétfői sajtótájékoztatóján. A testület fideszes alelnöke az MTI tudósítás szerint indoklásul azt mondta: az LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a "Soros-tervet" támogatták, "folyamatos fúrásban voltak".

Aki pedig a "Soros-tervet" támogatja, aki a "Soros-birodalom" érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a "Soros-terv" megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen - jelentette ki.

A politikus megjegyezte azt is, hogy Szél Bernadett olyan, migránsokkal foglalkozó szervezetnél dolgozott, amelyet Soros György fizet, "tehát Soros fizette Szél Bernadettet is". Ráadásul az LMP társelnöke ezt még "le is tagadja", parlamenti önéletrajzában ugyanis nem szerepel ez a munka - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy milyen alapon lehet "kitiltani" a nemzetbiztonsági bizottság üléséről Szél Bernadettet - aki tagja a testületnek -, a Fidesz alelnöke úgy reagált: nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a "Soros-terv" téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert "egészen mást képvisel, mint a magyar érdek".

"Á, azt úgysem merik megtenni" - hetven éve is tévedés is volt, ma is az

Tildy Zoltán református lelkész, Magyarország egykori miniszterelnöke és köztársasági elnöke állt az ablaknál, és figyelte, ahogyan a háza előtt posztoló ávósok őrséget váltanak. Minden nap, minden éjjel itt állt a fekete autó a kapu előtt, amelyen ő már esztendők óta nem léphetett ki. Hogy juthattam idáig? Hogy juthatott idáig ez az ország?

"Ez egy agyrém! Kizárt!"

- válaszolta arra a kérdésünkre Mirkóczki Ádám, hogy ki lehet-e zárni egy bizottsági tagot egy ülésről. Közölte: Szél Bernadettet nem Németh Szilárd, nem Orbán Viktor és nem is a Fidesz, hanem a magyar választók, és általuk az LMP-frakciója delegálta a testületbe Sőt, Szél Bernadett tagságát még Németh Szilárd is megszavazta.

"Nem tudom!" - ezt pedig arra kérdésünkre reagálta a jobbikos politikus, hogy akkor mégis mi a fenének mondta ezeket Németh Szilárd a széles nyilvánosság előtt. Ilyen a Fidesz politikai kultúrája - fejtegette Mirkóczki -, aki nincs velük, az ellenük van. "Mindenkit kitiltanának, vagy betiltanának, de ez így nem működhet tovább, a 2018-as választások után nem is fog" - tette hozzá.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint

"Németh Szilárd beleőrült a Sorosozásba, és most messzire gurult a gyógyszere!"

Mirkóczki Ádám szerint, aki ilyen kijelentést tesz, mint most Németh Szilárd, annak nincs helye sem a Nemzetbiztonsági bizottságban, sem pedig a magyar közéletben.

Ugyanakkor élt egy javaslattal is; ha tényleg az a baj Szél Bernadettel, hogy a "Soros-birodalom" tagja, akkor Németh Szilárd tiltsa ki a kormányülésekről a miniszterelnököt és a kormányszóvivőt is, hiszen mind a ketten Soros-ösztöndíjból tanultak, "tehát Soros fizette Orbán Viktort és Kovács Zoltánt is".