Németh Szilárdot mintha jobban érdekelné a szivárogtatás, mint a nemzetbiztonság

Ghaith Pharaonról van szó, akit az FBI körözési listája szerint többek között terrorizmus finanszírozásával is gyanúsítanak, de ez csak egy ügy a sok közül. Az üzletember az amerikai szenátus egy 1992-es jelentése szerint részt vett

- csalásban,

- pénzmosásban,

- vesztegetésben,

- fegyverkereskedelemben,

- terrorizmus támogatásában,

- nukleáris technológiával való kereskedésben,

- prostitúcióban és

- illegális bevándorlás elősegítésében is.

A Magyar Narancs hozta ki, hogy ennek az embernek az ügyvédje, Ammar M. Abu Namous tulajdonolja azt a céget, ami Pharaon-Delta Fejlesztési Kft.-ként megvásárolta az Orbán Viktor otthonával szemközti, közel félmilliárd forintos ingatlant.

Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy véletlenül sikerült pont a miniszterelnök mellett ingatlant vennie a szaúdi üzletembernek. Tavasszal derült ki, hogy amikor Pharaon megvette a József nádor téri volt Postabank-székházat, azt egy Tiborcz Istvánhoz, azaz Orbán Viktor vejéhez köthető cég adta el neki. Mi több, Pharaon már egy közös élelmiszer-nagykereskedelemre szakosodott részvénytársaságot is üzemeltet, nem mással, mint a kormány Magyar Nemzeti Kereskedőházával.

A szerdai, zárt nemzetbiztonsági bizottsági ülés után több képviselő is nyilatkozott a sajtónak.

A szocialista Molnár Zsolt arról beszélt,

hogy bár az információk ellentmondásosak, de megkezdték annak a személynek a "kiszorítását", akiről most szó lehet.

A jobbikos Mirkóczki Ádám azt mondta,

nem nyugtatta meg sem a Belügyminisztérium, sem pedig az Alkotmányvédelmi Hivatal tájékoztatása, és "jó okuk van feltételezni", hogy bajt jelenthet az üzletember magyarországi jelenléte.

Az LMP-s Szél Bernadett azt javasolta,

hogy míg nagy a bizonytalanság, le kellene állítani mindenfajta üzleti tevékenységet Pharaonékkal.

Németh Szilárd azonban más irányból közelítette meg a problémát:

úgy vélte, mivel nem biztos, hogy a két Pharaon ugyan az az ember, inkább azzal kéne foglalkozni, hogy kinek az érdekében áll ezt az ügyet ilyen formában a közvélemény elé tárni. Szerinte ez megérne egy eljárást.

Ha Németh Szilárd ezen az úton indul el, a többiek addig is foglalkozhatnak azzal, hogy mit csinál egy nukleáris technológiával való kereskedésben és illegális bevándorlás-elősegítésében is érintett nagykutya Orbán Viktor háza körül.