Ha nem nyer vb-t a török, akkor nem kell!?

Így kell egy fontos kérdést nevetségessé tenni.

Németország válogatottja már a csoportkörben kiesett az oroszországi futball-világbajnokságon, így meg is kezdődött a kudarc okainak a keresése.

Úgy tűnik, a boncolgatás az AfD-nél is megkezdődött, de ők messze nem szakmai kérdésekben látják az eredménytelenség forrását. A párt két politikusa is a német válogatott török származású játékosait okolja a korai búcsúért.

Az egyik országgyűlési képviselő a Twitteren azt írta, Mesut Özil nélkül nyertek volna a németek, és ehhez egy olyan képet csatolt, amin Özil Erdogan elnökkel folytat képzeletbeli beszélgetést, azt tudakolva, hogy elégedett-e vele a török államfő.

Egy másik AfD-s politikus pedig azt írta a Twitteren, hogy a politikailag korrekt, vagyis többnemzetiségű német válogatott nem tudott a csúcsra érni, ezért Gündogannak és Özilnek a szövetségi kapitánnyal együtt menniük kell, a bejegyzésben látható képre pedig azt írta: a következő világbajnokságra igazi nemzeti csapattal kell mennie Németországnak.

Azt remélhetőleg megemésztik valahogy, hogy Mesut Özil 4 évvel ezelőtt német mezben alapembere volt a vb-győztes német válogatottnak.