Újabb sokkoló gyilkosság Németországban: karddal ölt a szír bevándorló Stuttgartban

Újabb sokkoló gyilkosság Németországban: karddal ölt a szír bevándorló Stuttgartban

Az elkövető fényes nappal, egy utcán mészárolta le korábbi lakótársát.  

Újabb felkavaró gyilkosság taglózza le Németországot, egy szíriai állampolgárként regisztrált 28 éves férfi karddal mészárolta le korábbi lakótársát egy stuttgarti utcán, fényes nappal, szerdán. A németországi nagyváros rendőrkapitánysága és ügyészsége gyilkossággal gyanúsítja az elkövetőt.

Az MTI a hírösszefoglalójában azt írja: az elkövető kerékpárral elmenekült a helyszínről, keresésére egy rendőrségi helikoptert is bevetettek és még szerda este elfogták.

Az ügyészség közölte: csütörtökön kezdeményezte az előzetes letartóztatást, a bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. A kihallgatáshoz tolmácsot kellett biztosítani.

A Bild című lap a hírportálján azt írta, hogy az áldozat egy kazah származású német.

A támadó az egyik karját is levágta. Több tucat járókelő és környékbeli lakos látta a véres jelenetet. A YouTube-ra több videó is felkerült a borzalmas gyilkosságról, látható, hogy az elkövető többször is lesújt áldozatára.

A Bild szerint a feltételezett elkövető 2015-ben érkezett az országba. Bolti lopás és rongálás miatt büntetett előéletű.

A Stuttgarter Zeitung című lap beszámolója szerint a helyszínre érkező rendőrök holtan találták az áldozatot, testén több szúrt és vágott sebbel. A fegyver a szemtanúk leírása szerint egy „machete jellegű nagy kés” volt, egy bokorból került elő még szerda este.

A német társadalom még fel sem ocsúdott a hétfői frankfurti gyilkosság okozta megrázkódtatásból: szintén egy bevándorló hátterű, eritreai férfi a vonat elé lökött egy édesanyát a nyolcéves kisfiával együtt. A kisfiú életét vesztette, az édesanyja még ki tudott mászni a vonat elől.