Sokat akar a szarka? - Saját portáján készül megalázni Merkelt az AfD

Holm kifejezetten optimista hangnemben nyilatkozott a Sputnik Deutschlandnak a megmérettetésről:

"Természetesen rendkívül vonzó lehetőség, hogy itt, Mecklenburg-Elő-Pomerániában mérkőzzek meg a német kancellárral. Kifejezetten élvezetes lesz."

A CDU-t a tavalyi tartományi választáson harmadik helyre szorító politikus szerint Merkel népszerűsége - a sikertelen bevándorláspolitika miatt - rohamosan csökken szűkebb pátriájában, így lát esélyt arra, hogy egyéniben meg tudja verni a kormányfőt.

Holm szerint a tartománynak olyan képviselőre van szüksége a Bundestagban, aki képes megvédeni a német érdekeket, úgy véli erre Merkel alkalmatlan.

Az augusztus 27-én esedékes megmérettetéssel kapcsolatban Holm leszögezte: azt szeretné, ha a választókerületben élők világos üzenetet küldenének Berlinbe és felhatalmaznák az AfD-t arra, hogy változtasson a mainstream német politikán.

Az AfD megcsinálta: Megverték Merkel pártját az euszkeptikusok!

Frissítés 2:A némileg magasabb részvétel a szocdemeknek kedvezett, akik az előrejelzéseket is túlszárnyalva, 30,5 százalékkal végeztek az élen.Az igazi győztes azonban az AfD, mivel az urnazárás után megjelent első becslések szerint a formáció 21 százalék körüli eredménnyel második erő lett a tartományban.