"Miért ne alapíthatnánk egy új Aleppót Előpomerániában?"

Újabb hibbant messiása akadt az európai bevándorlásügynek.

Edler szerint Németországnak nincs valódi kultúrája, így elhibázott megközelítés az, hogy a szír bevándorlókat integrálni kell a német társadalomba, mert nincs mihez igazodniuk.

Helyette inkább egy saját várost kellene alapítani számukra, lehetőleg Németország olyan ritkábban lakott területén, mint Mecklenburg-Elő-Pomeránia, ami amellett, hogy a kancellár asszony hazai terepének számít, újabban az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik legerősebb bástyájává is vált (az elgondolásból kiérezni némi "nevelő jelleget" a csúnya szélsőjobboldaliak irányába, nincs is ennél biztosabb záloga a békés együttélésnek - a szerk.).

[fb_pages_codes:immigration]

A zöld politikus szerint máshogy kellene javítani a migránsok - nyugat által feladott - "közösségérzetét":

"Miért ne alapíthatnánk egy új Aleppót Előpomerániában?"

Edler álláspontja alátámasztására Margaret Thatcher korábbi brit miniszterelnök, szerinte "nagyon okos" mondását is idézte, miszerint:

"Társadalom nem létezik."

 

Kifejtette, hogy szerinte a többségi kultúra egy

"kirekesztő támadás, ami csak arra szolgál, hogy valakit 'kultúraidegennek' bélyegezzenek általa, ahogy azt például az AfD is teszi".

A jobboldali párt elő-pomerániai sikere kapcsán Edler megjegyezte, hogy a párt népszerűségnövekedése a "szociális modernizáció élményére adott tömeges válaszreakció".

A baloldali politikus szerint "a nyugat már régen elbukott", és az által megteremtett hazafogalmak csupán "pszeudo-utópiák" voltak.

Nem Edler volt az egyetlen, aki a közelmúltban az európai migránsproblémára unortodox megoldását javasolta, a Világbank leendő vezető közgazdásza szintén hasonló ötlettel állt elő, ám ő nem érte be egy városnyi területtel:

Külön államot hozna létre Svédország területén a migránsoknak egy közgazdász

A Világbank leendő vezető közgazdásza elképesztő ötlettel rukkolt elő a svéd bevándorlási problémák kezelésére: szerinte a svédeknek egy külön "migránsállamot" kellene létrehozniuk, ahol nem érvényesek az ország törvényei, ezzel pedig kiküszöbölhetnék a mostani együttélési problémákat, számolt be a Dagens Nyhter nyomán a Breitbart.