Hangfelvétel bizonyítja, hogy hazudik a propaganda a visszaküldött konzultációs ívekről

Még sem annyi, amennyi?

Közel sem érkezett vissza annyi nemzeti konzultációs kérdőív, mint amennyit a kormány állít. A Hír Tv Célpont című műsorának birtokába került hangfelvételen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásban részt vevő magas beosztású ember beszél arról a feldolgozási központba beengedett Hadházy Ákosnak, hogy ők csak 400 ezer ívvel találkoztak november 13-ig. 

Ez volt az a nap, amikor Dömötör Csaba a Fidesz egyik főpropagandistája egymillió visszaküldött ívet emlegetett.

A kormány most arra hivatkozva hosszabbította meg a kérdőívek visszaküldésének határidejét december 1-ig, hogy folyamatosan nagyon sokan küldik azt vissza, és szeretnék, hogy senki ne maradjon le arról, hogy kinyilváníthassa véleményét. Állításuk szerint rekordot döntött a részvétel (úgy tűnik minden alkalommal rekordot döntünk) és 1,7 millió konzultációs ív érkezett vissza a kabinethez.

Célpont - Hangfelvétel erősíti, hogy kamuzik a propaganda a nemzeti konzultációval

Közel sem érkezett vissza annyi nemzeti konzultációs kérdőív, mint amennyit a kormány állít. A Célpont birtokába került hangfelvételen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásban részt vevő magas beosztású ember beszél arról, hogy ők csak 400 ezer ívvel találkoztak november 13-ig.

A hangfelvételen azonban az is hallható, hogy jelenleg bőven egymillió alatt van a beérkezett ívek száma, tehát ahhoz, hogy kijöjjön a kormányzati matek további egymillió kérdőívet kellett online kitölteni.

A nemzeti konzultáció online változatának silányságáról és manipulálhatóságáról már mi is beszámoltunk korábban. Semmi nem akadályoz meg senkit abban, hogy kedve szerint akárhányszor kitöltse azt álnevekkel.

Hoppá! A walkürök lovaglása közben töltötte ki Soros György a nemzeti konzultációt

Persze az is lehet, hogy az egész mögött Lukács Attila áll - mindenesetre a Jobbik mezőkövesdi országgyűlési képviselőjelöltje által megosztott videóból jól látszik, milyen mulatságos pillanatokat is okozhat a Fidesz kampánycéljait szolgáló, minimum 1,5 milliárd forint közpénzt felemésztő "Soros-terv" elleni konzultáció.

A kormányzati magyarázat erre is parádésan sikeredett. Úgy vélik, nincs szükség nagyobb biztonságra, mert nem feltételezik, hogy az állampolgárok visszaélnének a konzultációval. Gondolom azt sem feltételezi senki, hogy így a kormány élhet vissza a konzultációval. 

A mostani nemzeti konzultáció, akár a korábbi változatlanul manipulálható.

Részletek a Célpontban pénteken 20.30-kor és szombaton 19.30-kor.